Zimi izbjegavajte vruć tuš, agresivne kozmetičke preparate…

moda i ljepota, višenamjenski balzam, Savjet, Hidratacija usana, make-up, rumenilo, Njega kose, Zdravi nokti, Čarobno ulje, dermatolozi, zdrava koža, prehrana, beta-karoten, elastin, pušenje, vitamine A, Sunce i vjetar, Loša kozmetika, stres, detoksikacija, zdravlje, što treba znati, za njegu kože lica, omega 3, omega-6, orašasti plodovi, hidratantne kreme, hranjive maske, nos, velična, oblik nosa, karakter osobe., izgled, ljepota, ljepota kože, sex i ljepota, moda i ljepota, ljepota, žena, muškarac, hercegovke, bosanke, žene, žena, starost, mladost, vrućina, izgledati savršeno, zdravlje, zima, ljepota, mitovi, ulje, eterična ulja, bergamot, odbacivanje, beuty navika

Suh zrak i hladnoća štete koži kojoj je potrebna njega i tijekom hladnih mjeseci. Zimi često radimo pogreške koje imaju negativne posljedice na lijep i njegovan izgled. Pripazite na ovih 10 pogrešaka koje su pogubne za ljepotu.

Koristite agresivne kozmetičke proizvode
Koži je potrebna hidratacija tijekom cijele godine, ali proizvodi koji odgovaraju koži tijekom toplijeg vremena nisu prikladni za korištenje zimi. Agresivna sredstva za umivanje i pranje lica uklonit će s kože i prirodna ulja što može uzrokovati iritaciju i akne. Izbjegavajte proizvode koji sadržavaju alkohol.

Dugo se tuširate vrućom vodom
Kad je vani jako hladno, najugodniji dio dana je dugo tuširanje toplom vodom. Vruća voda opušta mišiće, potiče cirkulaciju i utopljuje tijelo, ali i isušuje kožu. Skratite vrijeme pod tušem do deset minuta i nemojte se tuširati pretoplom vodom.

Ne koristite UV zaštitu
Iako se zimi ne sunčate i manje vremena provodite vani, to ne znači da sunčeve zrake ne dopiru do vaše kože. UVA zrake ubrzavaju starenje kože, oštećuju DNA strukturu, uzrokuju rak kože i ispucane kapilare, a zbog njih se javljaju i promjene u pigmentaciji. Zimi ne smijete zanemariti korištenje krema sa zaštitnim faktorom.

Zanemarujete stopala
Mnoge žene često zaborave njegovati stopala jer su tijekom cijele zime u većini vremena u zatvorenim cipelama. Obratite pozornost na suhu, ispucanu, grubu kožu na petama i žuljeve. Stopala namačite u toploj vodi i mlijeku. Mliječna kiselina pomaže u skidanju mrtvih stanica kože, a nakon kupke namažite ih kremom za stopala.

Puder nanosite na suhu kožu
Koliko god tekući puder bio kvalitetan, nijedan ne izgleda dobro na suhoj i ispucanoj koži. Da biste izbjegli suhu kožu, napravite piling, redovito koristite masku za lice te je danju i noću nahranite hidratantnom kremom. Odaberite tekući puder koji ima rosan, vlažan, svilenkast, a ne mat efekt. Ili koristite obojenu kremu za lice.

Nanosite previše bronzera
Tijekom zime koža je blijeda, a korištenje bronzera i sredstava za samotamnjenje pomaže koži u dobivanju zdravog sjaja i boje. Ako nijansu bronzera za ljetne mjesece koristite i zimi, izgledat ćete smiješno. Izmiješajte ljetni bronzer s hidratantnom kremom za ublažavanje nijanse, ili kupite laganiji, svjetliji ton. Također, pazite na vrat koji je i prirodno nekoliko nijansi svjetliji od tena lica.

Ne nosite rukavice
Ruke su zimi najizloženije vanjskim utjecajima. Antibakterijski sapuni mogu isušiti kožu pa stoga koristite blage, kremaste sapune, a nakon svakog pranja ruke namažite kremom. Jednom tjedno utrljajte ulje za kutikule oko noktiju. Vani uvijek nosite rukavice da biste zaštitili ruke i nokte od pucanja.

Koristite pogrešan balzam za usne
Ispucane usne jedan su od najvećih problema tijekom hladnih mjeseci, posebno ako imate osjetljivu kožu. Zimi nemojte koristiti balzam koji sadržava lanolin, posebno ako imate ekcem i jako osjetljivu kožu te balzame s jako izraženim mirisom i okusom. Miris je najčešći alergen.

Grijanje
Zrak u kojem provodite najviše vremena je suh zbog grijanja, a to također isušuje kožu. Smanjite temperaturu u stanu, na poslu, automobilu, a to će vam pomoći i da bolje dišete.

Pogrešna nijansa boje za kosu
Obratite pozornost pristaje li nijansa boje kose vašem zimskom blijedom tenu. Presvijetla ili pretamna kosa zimi možda ne izgleda tako dobro kao ljeti.

Dnevni list