Ženama više ne trebaju muškarci

Cristiano Ronaldo, paris hilton, zvijezde, zanimljivosti, paris hilton, žene, muškarac žena
Utvrđeno je kako su razlike u predodžbama dvaju spolova o samima sebi poprilične, prenosi Hina. Ostvarenje samog sebe, vlastiti prihod i materijalna neovisnost ženama su mnogo važniji nego muškarcima. Osim toga, mišljenja spolova bitno se razlikuju i o vjernosti, pokazalo je istraživanje austrijskog instituta.

Kad je riječ o vjernosti, 70 posto muškaraca očekuje od žena besprijekorno ponašanje, a samo 64 posto žena to očekuje od sebe. I obratno, samo 51 posto muškaraca smatra da je vjernost odlika "pravih muškaraca", ali zato to čini 68 posto žena.

Glavni zaključak istraživanja jest da ni muškarci ni žene poziciju muškarca u društvu više ne doživljavaju kao dominantnu. Samo još 39 posto žena i 47 posto muškaraca smatra jači spol hraniteljem obitelji. Manje od petine žena spremno je podupirati partnera u karijeri i zbog toga zapustiti vlastitu.

Posebno zanimljivim institut ocjenjuje to što je samo 25 posto suvremenih žena spremno njegovati starog ili bolesnog člana obitelji, a sve ostale drže kako to ubuduće trebaju preuzeti profesionalne službe.

Među modernim ženama 61 posto njih smatra da je mnogo važnije ostvariti vlastite interese i ciljeve, a jedva 48 posto muškaraca to bi htjelo priuštiti svojim ženama. No, 66 posto gospode želi da im je partnerica privlačna i pazi na svoj izgled, a samo 54 posto žena tome pridaje važnost.