Zašto muškarci padaju na žene u crvenom?

žene, crveno, zavođenje, žene, crveno, poruke
Dok su prošla istraživanja tvrdila samo da su žene u crvenom puno poželjnije, ovo je istraživanje prvo koje je dokazalo da muškarci djeluju instinktivno. Naime, istraživači su jednoj skupini pokazali fotografiju žene u crvenoj haljini, a drugoj skupini fotografiju iste žene u identičnoj plavoj haljini te su im rekli da zapišu što bi je htjeli pitati, piše tportal.hr.

Pitanja koja je postavila skupina muškaraca za ženu u crvenoj haljini bila su koketna, zabavna i nestašna. U idućem testu skupina muškaraca trebala je postaviti stolicu pokraj svoje, baš onako kako bi je postavili da razgovaraju s damom s fotografije. Skupina koja je vidjela fotografiju žene u crvenom postavila je stolicu bliže nego skupina sa ženom u plavoj haljini.

Znanstvenici zaključuju da su se muškarci htjeli više približiti ženi odjevenoj u crveno te da taj fenomen može objasniti evolucija. Naime, crvena boja u životinjskom svijetu označava razdoblje kada je ženka najplodnija. Tako, naprimjer, ženke babuna i čimpanzi vidljivo pocrvene u vrijeme ovulacije.

Niesta Kayser sa Sveučilišta Rochester u New Yorku tvrdi: 'Žena koja odjenu crvenu haljinu ili suknju bit će neodoljiva muškarcu. Isto tako, žene koje se dopisuju s muškarcima na internetu trebaju staviti svoju fotografiju na kojoj su odjevene u crveno.'