Vječni ženski rat: zbog ovakvih 15 situacija mnoge snahe ne mogu smisliti svoje svekrve, prepoznajete li se u nekoj?

punica, svekrva, šala, punica, prodaja, internet, hercegovački vicevi, punica, život, hercegovački vicevi, punica, gosti, svekrva, žene, otkriće, svekrva, snaha, život, snaha, nevjesta, svekrva, snaha, rečenice, snaha, svekrva, rečenice, svekrva, snaha, snaha, svekrva, Svekrvin jezik, svekrva, snaha, gazda, nevjesta, sin, svekrva, Svekrvin jezik, svekrva, savjeti, svekrva, muž, svekrva
... jedna drugu imamo pravo snažno udariti šakom u nos - dijelom šaljivo, a dijelom i ozbiljno govori Kristen Mae, autorica popularnih knjiga i blogerica koja se u svojim radovima često dotiče unutarobiteljskih odnosa.

Kristen i njezine prijateljice sastavile su tako listu od 15 stvari koje svekrve baš nikada ne bi smjele raditi. Ovaj duhoviti popis djevojkama služi kao svojevrsni podsjetnik čega se trebaju kloniti kad jednom i same postanu svekrve, prenosi portal Živim.hr.


1. Tražiti od sina da nju stavi ispred svoje supruge

Kad se jednom moj sin oženi, njegova će žena biti na prvom mjestu. Već sad se lagano pripremam na taj neizbježan događaj. Svakako me snažno udarite u lice ako ikad sinu prigovorim što svoju suprugu stavlja ispred mene i što je voli više nego mene. I bolje mu je da nju voli više od svega, jer ona je majka njegove djece. Tako naprosto stvari stoje.

2. Tražiti od unučadi da taje nešto svojim roditeljima

Roditelji su glavni! Ne postoji takozvana "privilegija baka i djedova". Kad jednom budem baka, molim vas ne dopustite mi da razljutim svoga sina i snahu dajući djeci vreću slatkiša ako su oni to zabranili.

3. Pokušavati riješiti razmirice između sina i snahe

Svekrve se nemaju što miješati u brakove svojih sinova. Ako me ikad ulovite da to radim, ne oklijevajte da na meni isprobate svoj najbolji aperkat, prenosi Živim.hr.

4. Preuređivati snahin dom

Posve je jasno da šalice za kavu trebaju biti spremljene iznad aparata za kavu, pa to barem svatko zna. Ali to nije moja kuhinja i mene se ne pita gdje trebaju biti šalice za kavu. Svekrva nikada ne smije preuređivati snahinu kuhinju i dom uopće. Nikada!

5. Slagati snahinu odjeću bez njenog odobrenja

Ima nešto slatko i lijepo u pomaganju a da vas to nitko nije zamolio. No postoje i stvari koje se zovu tuđe donje rublje i koje se ne diraju! Čak i ako mislite da biste mogli pomoći oko slaganja veša, zapamtite da snahine gaće nemate zašto slagati.

6. Kupovati snahi odjeću koju bi najradije i sama nosila

Svekrve ne bi trebale kupovati snahama odjeću, pogotovo ne onu koju bi same nosile. Je li to iz neke želje da snaha izgleda poput mene pa da sin pokazujući ljubav prema njoj, na neki način pokazuje da i mene još uvijek voli, ne znam. No svekrve i snahe će rijetko dijeliti ukus u odijevanju.

7. Misliti da je njen sin savršen

Ovo je poznato i pod nazivom "Moja snaha je uvijek u krivu". To da je sin uvijek u pravu, potpuno je pogrešna pretpostavka. Zapamtite da je i vaš sin samo muškarac.

8. Misliti da je njena snaha savršena

Ovo je možda još i gore nego misliti da je sin savršen jer otvara prostor za gorko razočaranje kad se snaha opusti i otkrije svoju ljudskost, prenosi portal Živim.hr.

9. Ulaziti u snahinu spavaću sobu bez kucanja

Mnoge svekrve misle da je lagano kucanje dovoljno prije nego banu snahi u sobu. Krivo! Nikada, ali baš nikada ne treba zaboraviti na intimne trenutke koji se odvijaju između mojeg sina i snahe i da je to prizor kojeg svakako želite izbjeći.

10. Davati savjete koje nitko nije tražio

Molim vas, gurnite me niz stepenice ako ikada budem pokušala snahi dati savjet koji nije tražila. I dok se budem oporavljala u bolnici, podsjetite me da nitko ne voli neželjene savjete, a posebno snahe.

11. Pojaviti se nenajavljena

Baš kao i broj 9, i ova situacija može izazvati prilično nelagode. Neka vam ne padne ni na pamet banuti u stan sina i snahe bez najave, prenosi portal Živim.hr.

12. Kritizirati snahinu kuhinju

Ovo uključuje superiorno drobljenje o tome kako najbolje spraviti umak ili dodavanje ulja na vatru kad je u pitanju način spravljanja juhe. Snaha kuha onako kako voli ili najbolje što zna. I misli da je to što je skuhala ukusno. Trudila se i, iako to ne želi priznati, želi me impresionirati. Ako me ikad zateknete da kritiziram njezinu kuhinju, molim vas prisilite me da bosa prijeđem preko hrpe unukovih Lego kocaka.

13. Očekivati da se sin umiješa u svađu između nje i snahe

Ovo se ne smije ni pod koju cijenu. Ako sa snahom imate neki problem, same to riješite i ne očekujte od sina da se miješa.

14. Ponašati se pasivno-agresivno

Koja žena ne voli onako malo podbosti kad se pruži prilika? No koliko god to bilo slatko, ne valja to činiti kad je snaha u pitanju. Svakako me spriječite u tome ako primijetite samo i naznaku pasivne agresivnosti.

15. Uspoređivati se sa snahinim roditeljima

Možda se sin voli družiti s njima. Možda oni imaju viši društveni status. Možda su zabavni, elokventni i druželjubivi. Možda imaju ljepšu kuću i zanimljivije prijatelje. No ako me čujete da se uspoređujem s njima, molim vas, opalite me tavom po glavi, prenosi portal Živim.hr.