Više od polovice žena stidi se svog tijela

S ovim podatcima podudara se i istraživanje časopisa Cosmopolitan, prema kojem se tri od četiri ispitanice brinu zbog 'mlohavih' dijelova tijela i trbuščića tijekom seksa.

Ovo istraživanje je pokazalo da je čak 73 posto ispitanica nezadovoljno svojim izgledom i to ih sprječava da se prepuste strastima.

U međuvremenu muškarci su koncentrirani na sam seks. Njih pak 36 posto čak i preferira odjevenu partnericu u krevetu, ali prije svega tu misle na seksi spavaćicu ili negliže.

Dame su sramežljivije i kada su svjetla upaljena. Čak njih 63 posto preferira mrak u usporedbi sa svega 37 posto muškaraca.

"Ovo je istraživanje otkrilo kako odjeća igra bitnu ulogu u samopouzdanju žena kada je u pitanju njihovo tijelo. Činjenica da se veliki dio ženske populacije osjeća seksi s nekim odjevnim predmetom upućuje da, iako je njihovo samopouzdanje nisko, odjeća ga može zaista poboljšati", tvrdi Andy Barr, marketinški direktor modnog portala MyCelebrityFashion koji je proveo ovu anketu na uzorku većem od 1.500 osoba.

ordinacija.hr