Uz mlaku vodu i šampone bez sulfata boja za kosu traje dulje

mlaka voda, šamponi bez sulfata, boja kose, boje, boja, osobnost, šampon
Nakon bojenja kose s pranjem treba pričekati 48 sati
Najbolje je pričekati 48 sati nakon bojanja kako bi se boja dobro upila. Šamponi utječu na prirodna ulja unutar vlasi zbog čega boja teže prianja uz njih. Kosu je najbolje prati svaki drugi dan, a između pranja može pomoći i šampon za suho pranje. U njezi pomažu i filteri za vodu na glavi tuša koji filtriraju minerale željeza štetne za vlasište, piše Community Table.

Sulfate i alkohol u preparatima za njegu treba izbjegavati

Obojenoj kosi najbolje odgovaraju šamponi i regeneratori namijenjeni tom tipu kose. Preparati za njegu obojene kose zaključavaju boju u kutikulu i sprječavaju njezino ispiranje. Oni sadrže silikone koji zaglađuju površinu vlasi i sprječavaju njezino otvaranje, a samim time i izbjeljivanje. Ne preporučuje se koristiti preparate koji sadrže alkohol ili sulfate jer ti sastojci uništavaju vlasi i skidaju boju.

Od pegle kosa brže blijedi

Frizeri upozoravaju kako visoke temperature od sušila za kosu, pegle ili uvijača na boju kose djeluju jednako kao i sušilica za rublje na crnu odjeću, odnosno posvjetljuju je. Kosu stoga prethodno treba zaštititi termalnim sredstvom jer će previsoka temperatura otvoriti kutikule i povećati rizik od izbljeđivanja boje, ali i pucanja vlasi. Upravo zbog toga ne preporučuje se u feniranju koristiti četke s metalnim zupcima jer se one previše zagrijavaju.