U autobusu iz Švicarske u BiH, tri djevojke porodile suputnicu

porođaj, djevojke, autobus
Naime, kako prenose Nezavisne, sve se desilo nakon ulaska autobusa u Sloveniju.

"Negdje oko 3.30 noću, nedjelja na ponedjeljak, začula sam jezive krike trudne suputnice: 'U pomoć, porađam se". Odmah sam instiktivno ustala i potrčala prema gospođi kojoj je vodenjak već bio pukao i koja je trpjela velike bolove", ispričala je hrabra Aldina Karić, 19-godišnja djevojka iz Lukavca, jedna od djevojaka koja je sudjelovala u porađanju žene.

Kako kaže, u autobusu je nastao opći kaos. "Kada su putnici shvatili šta se događa u autobusu, skoro svi su pobjegli u zadnji dio ili su se spustili pod sjedišta", kaže Aldina.

Aldina navodi da je zajedno sa Azrom Arnautović i Berinom Katica sve vrijeme provela uz trudnicu i aktivno sudjelovala u porođaju djevojčice.

"U tom trenutku tri potpuna stranca su radila kao tim i dok je jedna od nas tražila broj Hitne pomoći, druge dvije su bile kraj nje i pomagale pri porodu. Mijenjale smo se po potrebi u tih nekih više od pola sata koliko je sve trajalo. Ovom prilikom bih željela da spomenem ime Azre Arnautović, koja je najstarija od nas tri i koja je zasigurno najviše zaslužna što je sve dobro prošlo", priča Aldina.

Aldina kaže da pupčanu vrpcu nisu sami smjeli da presijeku, ali da su učinile sve da osiguraju sigurnost majke i djeteta do dolaska vozila slovenačke Hitne pomoći.

"Tek kada se sve završilo, postala sam svjesna šta se upravo dogodilo. Moja prva reakcija je bila instiktivna i nagonska da pomognem osobi u nevolji i mogu vam reći da sam ponosna na sebe, jer sam reagirala hrabro i na kraju se sve dobro završilo", kazala je Aldina dodajući kako su imale tek nešto malo vode i paket vlažnih maramica.

Kaže da je novopečena majka zove često i da im zahvaljuje za pomoć te da su dobro i ona i beba.