Trikovi kako da najlonke traju dulje i ne pucaju baš tako lako

žene, čarape, oblačenje, elektricitet, suknja, najlonke, najlonke, pravila, cajke, studentice, minice, najlonke, trikovi

Svaka žena zna koliko puta je oštetila nove najlonke zbog suhe kože na rukama, nakita... A najlonke nisu dobre ako ne izgledaju savršeno na nogama. Nije svejedno kako ćete ih birati u trgovini ili navlačiti na noge pa vam donosimo nekoliko savjeta.

Kao prvo, prilikom kupovine provjerite na kutiji je li to vaša veličina, po tablici visine i kilaže. Mnoge žene pogriješe pa uzmu premalene ili prevelike. Ako su male, brzo će puknuti, a ako su prevelike - neće izgledati lijepo na nogama jer će se stvarati nabori.

Prije oblačenja svakako namažite losionom ruke i noge kako bi bile glatke i ne bi oštetile osjetljive niti na najlonkama. Prije oblačenja sa ruku maknite sav nakit i sat da ne zapnu i rasparaju najlonke.

Prije nego ih počnete navlačiti na noge, zarolajte ih od gaćica prema prstima da bi ih lakše obukli. Ne žurite, polako ih vucite prema gore, da ne puknu.

Rukama prođite po nogama i provjerite da se nisu zarolale oko nogu. U tom slučaju osjetit ćete neko neobično zatezanje. Prije obuvanja, provjerite da li je unutrašnjost cipele glatka ili postoji nešto što bi najlonke moglo oštetiti.

Ukoliko malo puknu, posegnite za prozirnim lakom za nokte, kako se pukotina ne bi širila dalje.

Zamrzavanje najlonki pomaže!

Stilistica Denise Caldwell kaže kako zamrzavanje čuva najlonkama boju, spriječava stvaranje kuglica na njima i odbija dlačice koje se znaju zalijepiti. Osim kod klasičnih najlonki, ovaj trik pomaže i kod mrežastih. Da bi postale otpornije na trganje, treba ih namočiti, staviti u zamrzivač prije prvog nošenja i ostaviti preko noći.

Temperature ispod nule navodno jačaju tkaninu. Hladnoća tako djeluje na molekule u nitima da nakon odleđivanja i vraćanja na sobnu temperaturu one postaju otpornije na oštećenja.

Izvor: 24sata.hr