Sve što trebate znati kod odabira parfema

Međutim, kako izabrati baš onaj pravi u moru ponude? Izvolite nekoliko uputa.

Ovih pet stvari dobro je znati kako biste napokon znali izabrati savršen parfem za svaku prigodu:

1. Jedan od najvažnijih savjeta glasi: nikada nemojte kupiti miris prije nego što ste ga isprobali, a većina parfimerija trebala bi biti spremna dati vam uzorke, zato to ne bi trebao biti problem. Nosite ga par dana, jedino tako ćete spasiti bogatstvo ako vam miris ne odgovara ‘po svim točkama'.

2. Sve što ima ‘seksi' prizvuk u opisu treba sačuvati za noćne izlaske. Takve mirise uostalom uvijek možete nositi u raspršivaču u malim dozama, u torbici. Lako ćete se s poslovnog prebaciti na casual miris.

3. Mirisi se izgube tijekom sati nošenja, a vi želite da vam traje cijelu noć. Zato, ne igrajte na samo jednu kartu - uz omiljeni parfem, imajte spreman i sprej za tijelo sa sličnim notama koji stavljate prije parfema.

4. Oni koji vole slatke cvjetne mirise neka traže parfeme s natruhama vanilije i karamele koji nisu previše napadni. Oni su idealni za osvježavanje češće tijekom dana.

5. Ponekad je potrebno posegnuti za univerzalnim mirisom, onim koji zaokuplja pozornost oba spola, koji se nosi uz odijela, muška i ženska. Ključne su mu note mošus, hrast i citrusi. Oni se često opisuju kao ‘orijentalni' ili ‘drvenasti'. Vrlo su dugotrajni.