Što se zapravo dogodi s licem kad ne skineš šminku?

Ne trebaš biti dermatolog da ti bude jasno da je loše otići na spavanje s make upom na licu, sto puta si to već mogla čuti i pročitati. No, istina je da se opet dogodi večer kad doista nemaš snage ili volje prolaziti kroz cijeli proces čišćenja lica. Kad se to sljedeći puta dogodi, sjeti se što se doista dogodi kad ne skineš šminku s lica.

Pore se začepe

Ostavljajući šminku na licu doslovce izvršiš ubojstvo pora. Naime, jako puno proizvoda za šminku sadrži razne silikone koji blokiraju disanje kože. Ako si sklona aknama higijena lica za tebe bi trebala biti prva stvar.

Nastaju akne

Pore na licu omogućuju nam znojenje i izlučivanje sebuma koji vlaži kožu i uklanja mrtve stanice kože te druge štetne tvari iz pora. Blokira li šminka pore i sebum se ne oslobađa, pore se vidno šire, pa mogu nastati i akne.

Oštećuju se stanice kože

Neskidanjem šminke oštećuju se i stanice kože. Šminka može "zarobiti" prašinu i slobodne radikale koji oštećuju stanice kože, uključujući kolagen, što dovodi do preranog starenja kože.

Lice gubi sjaj

Glatka, sjajna I meka koža san je svake žene. Korištenje rumenila ili highlightera super je stvar, ali nije super spavati s njima. Redovitim čišćenjem i pilinzima postići ćeš prirodni sjaj kože.

Koža se ne regenerira

Sigurno si čula za beauty sleep. Tijelu treba 8 sati sna da se istinski odmori, a upravo toliko treba i tvojoj koži. Ako na njoj ostane sloj šminke, taj se process neće se pravilno odvijati.

Tvoja koža gubi tjedan života

Tjedan dana traje obnova lica uzrokovana jednom noći spavanja pod šminkom. Treba li ti to? Naravno da ne. Zato se potrudi makar bilo tri sata u noći pa losionom, gelom, pjenom, micelarnom ili čime god očistiti lice!

Lice stari

Ovo je možda većini žena mogao biti najveći motivator za redovito čišćenje lica. Možeš se zdravo hraniti, piti puno vode, biti na svježem zraku, ali ako ne njeguješ lice svejedno će se pojaviti preuranjene borice!

Koža se isušuje

Samim tim što ne dopuštaš porama da dišu i izlučuju sebum dolazi do isušivanja lica, a sve nesavršenosti lica na suhoj će koži doći još više do izražaja. Pored redovne hidratacije kremama, veliku ulogu ima i ispijanje dovoljne količine vode.

Lice postaje nejednake boje

Ne dobije li lice dovoljno hrane kroz proizvode za njegu, a neće jer kako bi? nećeš noćni kremu staviti preko pudera, na licu mogu nastati mrlje i isušene točke na licu. Rezultat toga je vidno nejednaka boja lica.

Oči su iziritirane

Na ovo bi posebno trebala pripaziti ako nosiš leće, imaš osjetljive oči ili povremeno ekceme i dermatitis. Crvenilo, natetenost kapaka i svrbež mogu biti simptomi uzrokovani neskidanjem šminke. Maskara i sjenilo nisu proizvodi na prirodnoj bazi i samim tim moraju se odstraniti s lica ne želiš li s vremenom razviti intoleranciju na njih.

Trepavice jače ispadaju

Ovo također može biti posljedica spavanja s maskarom na očima. Znamo koliko naporno može biti skinuti vodootpornu maskaru, ali trepavice će ti biti zahvalne oslobodiš li ih kemikalija!

Zdravlja oka je ugroženo

U maskari se s vremenom nakupljaju bakterije stoga ju je dobro svaka dva mjeseca jer ćeš te bakterije naposljetku završiti u oku. S obzirom da maskara isušuje trepavice, može se dogoditi da ti trepavica pukne dok spavaš i ošteti rožnicu oka. Nadam se da smo te uvjerili da skineš maskaru svaku večer.

I plahte su degutantno prljave

Sva ta šminka završit će na tvojem jastuku i plahtama. Sljedeću večer spavat ćeš na toj istoj posteljini te će se broj bakterija i mrtvih stanica udvostučiti. Ovo je začarani krug i ako već ne očistiš lice, onda barem drugi dan promijeni posteljinu. kad odvagneš ta dva posla, onda je ipak lakše skinuti šminku, zar ne?

Usnice su ispucne

Kako i ostatak lica i usnice se isušuju pod šminkom, a to može biti čak i bolno. Redovito, nježno odstranjivanje ruža i njega blagim kremama riješit će problem

Ne prekidaj rutinu čišćenja!

Jasan režim i poštivanje vlastite kože lica jedini su način da tvoja koža zablista. Noć je najbolji dio dana da se naše lice obnavi i regenerira zato se potrudi da mu to i omogućiš. Rezultati će biti brzo vidljivi.

miss7