Što se događa kad prestanemo nositi visoke potpetice?

Novac, trošiti, stvari, štikle, nositi, štikle, trik, bol, filipini, visoke potpetice, zabrana, žene

Cipele s visokim potpeticama, naravno, nije zdravo nositi uvijek jer to šteti i našim stopalima i leđima pa se ženama koje ih nose često savjetuje da se tu i tamo odmore od njih.

Ovisnice o štiklama tvrde kako bez visokih potpetica ne bi mogle hodati, no istina je da je potrebno samo malo privikavanja.

Evo što se događa s našim stopalima kad prestanemo nositi štikle na neko vrijeme:

1. Stopala bole manje, ali pete više

Sa stalnim nošenjem potpetica postepeno se skraćuje Ahilova tetiva koja povezuje petu i list. Kad prestanemo nositi štikle, možemo početi osjećati laganu bol u petama, sve dok Ahilova tetiva ponovno ne dođe na mjesto.

2. Stopala počinju izgledati ljepše

Zbog uskih i visokih štikli mnoge vlasnice najljepših cipela imaju najmanje atraktivna stopala. U neudobnim cipelama, stopala i prsti počinju se transformirati, a tu su i žuljevi, natisci i razne ranice. Kad se odlučimo odmoriti od potpetica, i stopala dobivaju svoju priliku da zacijele i ponovno postanu lijepa.

3. Nema više križobolje

Kad smo na visokim petama noge nam izgledaju dulje, a guza prčastije, ali zbog tog neprirodnog položaja itekako pati donji dio naših leđa. Računica je jednostavna: kad nema štikli, nema bolova.

Izvor: index.hr