Napravite same ulje za sjajniju kosu

Ricinusovo ulje, rast kose, trepavice, spiner, ulje za kosu, sjajnija kosa

Postoji nekoliko eteričnih ulja koja imaju izvrsne rezultate u njezi kose. Tako se, primjerice, Ružmarin Verbenon (Rosmarinus officinalis verbenon, nježnije i manje stimulativno ulje nego tradicionalno ulje ružmarina) preporučuje se za njegu masne kože, vlasišta i djeluje protiv peruti. Može se upotrebljavati i u večernjim satima (za tuširanje i u šamponima za pranje kose), jer djeluje više relaksirajuće nego stimulativno. Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je dobar u šamponu protiv ispadanja kose i peruti.

Piment (Pimenta racemosa) se koristi za tonik za kosu (protiv peruti, beživotne i masne kose; potiče rast kose), a Petit Grain (Citrus aurant. ssp. aur.) za njegu masne kose.

Pačuli (Pogostemon cablin), koristi se za njegu kože i kose (posebno za masnu kožu i vlasište); protiv peruti, dermatitisa...

Kadulja (Salvia officinalis) se koristi za njegu problematične kože i za njegu kose (masna kosa, peruti, ispadanje kose), dok se grejp (Citrus paradisi), preporuča za poticanje rast kose, oživljava kožu i tkiva.

Naš je prijedlog fantastično ulje za sjaj kose, koje lako možemo i sami napraviti kod kuće!

Ulje za sjajniju kosu

-12 kapi ružmarina
-5 kapi pačulija
-10 ml ulja avokada
-30 ml maslinovog ulja
-10 ml ulja pšeničnih klica

Priprema:

Smiješajte sve sastojke, a prije upotrebe dobro protresite bočicu s mješavinom, izlijte malo ulja na dlanove i nanesite na cijelu dužinu kose. Dio mješavine umasirajte u tjeme bez prethodnog vlaženja, kosu pokrijte plastičnom vrećicom i ručnikom te ostavite djelovati 10 minuta. Nakon toga kosu dobro isperite.

Izvor: cosmopolitan.hr