Savjeti za ljetnu njegu lica i ruku

zdravlje, njega

Balzam na lice:
Ten vam je nekako 'ispran', siv, bez sjaja? Nanesite prstom sasvim malo balzama za kožu (ili usne) na vrh jagodica. Lice će odmah zablistati. Ostatak stavite na usne i na kožicu oko noktiju.

Uravnotežena higijena
Ne perite lice i kosu agresivnim sredstvima za čišćenje, a pazite i da pranje (ribanje) ne bude često. Kožu i kosu čestim pranjem lišavamo njihovih prirodnih ulja.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija!
Ovo je ključno za čisti mladenački ten. U prostorijama i klimi u kojoj radimo dehidratacija je uobičajena. Koristite zato prokušane proizvode za njegu koji ovlažuju kožu.

Njega suhe kože
Oni među nama koji imaju suhu kožu, lice trebaju temeljito prati samo navečer i to uz pomoć mlijeka za čišćenje kojeg ćete nanijeti na krpicu od muslina. Ovo je odličan prirodni piling.

Odaberite pravi tekući puder
Koristite li tekući puder neka nijansa bude što sličnija vašoj puti. Za suhu kožu je najbolji puder koji je pomalo kremast ili reflektira svjetlost dok je za masnu kožu dobar hidratantni puder koji daje svilenkasti ton.

Lak na nokte:
Nemate vremena za manikuru? Sloj laka u nijansi kože garantira uglađen dojam.

Oblikujte obrve
Čak i ako ste tijekom ljeta odustali od šminkanja nemojte zanemariti oblikovanje obrva. One će dati velik doprinos cjelokupnom dojmu vašeg lica.

ljeto.net.hr