Pjenušavi rosé: 3 recepta koja najbolje 'ljube' popularno žensko piće

vino roze, rižoto od cikle, cikla, zdravlje, cikla, obiluje vitaminima , B9 vitamin, dijetalna namirnica
Evo nekoliko ukusnih recepata, uz koje će okus vina još više doći do izražaja, a duet gutljaja i zalogaja sve gurmane baciti na koljena

1. RIŽOTO OD CIKLE

Ovom kremastom rižotu cikla će dati predivnu boju i nježnu slatkoću. Kod pripreme svakako nosite gumene rukavice, a usitnjavanje ovog povrća u boji ciklame radite izravno u zdjelu, kako biste izbjegli ružičaste mrlje po rukama i cijeloj kuhinji.
"Ukusne pjenušce kao što su rosé Champagne, Cava i pjenušava vina iz Kalifornije, krasi dubina i bogatstvo okusa, a odlično se slažu s glavnim jelima"

Sastojci (za 8 porcija):

- 7 šalica pilećeg temeljca
- 4 žlice maslaca
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 veliki luk, sitno sjeckani
- 2 velike glavice cikle
- 3 šalice arborio riže
- 170 g mladog Pecorino sira
- 2 žličice mljevenog maka

Priprema:

Zagrijte pileći temeljac i poklopite. U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i rastopite maslac. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte nasjeckanu, prokuhanu ciklu i pirjajte dok sva tekućina ne ispari. Odvojite malo cikle i stavite je na stranu.

U tavu dodajte rižu i miješajte nekoliko minuta. Ulijte šalicu toplog pilećeg temeljca i nastavite miješati. Kako riža upija tekućinu, tako dolijevajte temeljac. Na taj će način riža postati kremasta i ostati će ‘al dente'. Nakon dvadesetak minuta (kada riža već bude kuhana) dodajte naribani Pecorino sir i malo maslaca i sve dobro promiješajte. Dekorirajte ostatkom cikle i pospite mljevenim makom. Poslužite dok je vruće, kako se riža ne bi osušila.

zadovoljna.hr