Pet vježbi koje bi svaka žena trebala raditi kako bi brže oblikovala tijelo

žene, tijelo
Redovitim izvođenjem ovih vježbi brže ćete izgraditi mišiće i oblikovati tijelo.
Mrtvo dizanje

Mrtvo dizanje je vjerojatno najbolja vježba za povećanje ukupne snage. Ova kompleksna vježba aktivira gotovo sve mišićne skupine u tijelu. Ne samo da će mrtvo dizanje oblikovati vaše ruke, leđa, noge i stražnjicu, nego će i ubrzati metabolizam.
Čučanj

Čučanj je još jedna odlična vježba za ukupnu snagu i poticanje metabolizma. Iako se čučanj obično smatra vježbom za noge, on zapravo nudi mnoge prednosti za cijelo tijelo, uključujući i core! Za maksimalne rezultate koristite opterećenje, npr. bučice ili girju.
Potisak kukovima s opterećenjem (hip thrust)

Redovito izvodeći potisak kukovima, vaša stražnjica će u kratkom roku postati čvrsta. Ova vježba na potpuno drugačiji način cilja na mišiće stražnjice od npr. čučnja ili iskoraka. Ako vam je cilj čvrsta i zaobljena stražnjica, ova vježba je „must have" u programu vježbanja.
Potisak iznad glave

Potisak iznad glave možete izvoditi s bučicama ili šipkom, a s ovom vježbom ćete oblikovati ruke i ramena. Također ćete aktivirati i core koji djeluje kao stabilizator prilikom izvođenja ove kompleksne vježbe.
Swing

Swing je najbolji "finišer" svakog treninga. Ova vježba pomaže ojačati duboke trbušne mišiće do kojih tradicionalni trbušnjaci ne mogu doprijeti te također radi fantastičan posao u definiranju leđa i ramena. Eksplozivni swing je i odlična kardio vježba.