Pet trikova za savršene noge spremne za minicu

njega stopala, zima, noge, pomoć, noge, žene, muškarci, noge, brijanje, greške, trikovi, savršene noge, stopala, njega stopala, ljeto, noge, savršene noge, njega, znakovi, stopala, strije, kao se boriti protiv strija, noge, ljeto
Planirate li uskoro prošetati omiljenu suknju vrijeme je za pripremu od 5 koraka nakon koje će vaše noge izgledati kao da ste došle s crvenog tepiha.

1. Započnite s njegom kože

Suhi zrak iz grijanih prostorija te debeli materijali kožu liše potrebne vlage te je ona najsuša upravo na nogama. Napravite dobar piling uz pomoć soli i ulja za tijelo, dobro istrljajte noge i riješite se suhe kože i odumrlih stanica. Nakon toga nanesite hidratantno mlijeko za tijelo.

2. Riješite se dlačica

Vrijeme je da se detaljno pozabavimo neželjenih dlačica koje smo "uzgajali" tokom zime, a izbor tretmana je vrlo širok. Depilacijska krema, britvica, vosak ili neka druga metoda, važno je jedino da se koža navikne na odstranjivanje dlačica, a na vama je da do daljnjega budete redovite i dosljedne. Za dugotrajnije rješenje isprobajte laserski tretman s kojim ćete biti mirne cijelu sezonu.

3. Sakrijte celulit

Više od 90 posto žena se bori s celulitom. Ovaj se problem ne može riješiti preko noći no "narančinu koru" možete ublažiti jer ona je vezana i za cirkulaciju. Dva do tri puta sedmično tokom tuširanja grubom spužvom ili rukavicom od konoplje dobro istrljajte bedra.

To će pojačati cirkulaciju, rad limfnih žlijezdi i "potjerati" vodu. Nakon tuširanja nanesite anticelulitnu kremu po želji koja zateže kožu i čini je blistavom. Pijte čim više tekućine i izbjegavajte masnu i tešku hranu.

4. Budite u formi

Svi jako dobro znamo koliko je tjelovježba važna za zdravlje, ali i za fizički izgled. Ako ste planirali krenuti na fitness, pilates, aerobik ili neku drugu slobodnu aktivnost sada je krajnje vrijeme.

No noge možete oblikovati i kod kuće i to uz pomoć jednostavnih vježbi koje jačaju tonus mišića, tope masne naslage i celulit te oblikuju noge. Vježbe potražite ovdje.

5. Našminkajte noge

Preplanule noge uvijek izgledaju ljepše jer skrivaju nedostatke. Planirate li odjenuti kratku haljinu potražite umjetni ten u spreju ili na vrijeme počnite nanositi sredstva za samotamnjenje.

Najjednostavnije rješenje je i mlijeko za tijelo sa shimmerom- svjetlucavim česticama koje daju efekt blistave, zategnute kože.