Pet provjerenih znakova koji govore da ste na korak od udaje

prosidba, internet, fotografija, znakovi, udaja, vjenčanje, prosidba, prsten, boca
Neženje priželjkuju ozbiljnu damu, koja može da ispuni mnogobrojna bračna očekivanja, prenosi blic.rs.

Na osnovu mnogobrojnih intervjua sa neženjama, Lisa Daily, autor knjige „Dosta je sa ostavljanjem", tvrdi da svaki muškarac priželjkuje pristojnu, smjernu, ali i izazovnu suprugu. Pročitajte njene kratke savjete:

1. Budite samostalne
On voli da ga vi volite, mazite, pazite, ali podjednako želi da vidi i da imate svoj život: vodite računa o sebi, svom izgledu, uživajte u svom poslu, družite se sa prijateljima i obitelji, putujte i u svemu, generalno, uživajte. Ne čekajte da dođe pravi muškarac, da bi konačno počeli da živite punim plućima.

2. Budite plijen, a ne lovac
Mnogo je polemizirano u javnosti, da li bi žena trebalo ili ne da prva priđe muškarcu, pa ne postoji jedinstveni zaključak. Ipak, Daily smatra da žena nikada ne bi trebalo da učini prvi korak: ako ga ona stalno zove prva nikada neće pouzdano znati da li je on uopće želi ili je samo ljubazan. Bez obzira šta oni kažu, muškarci vole da love žene i to se nikada neće promijeniti.

3. Pristojnost je pod „must have"
Na početku veze dvoje se tek upoznaju, pa žena ne bi trebalo da pravi lascivne i nepristojne komentare. To je, naravno, dozvoljeno, ali su oni dio intime koja se gradi vremenom. Takođe, dodiri na javnom mjestu su nepoželjni. Kasnije, kada se u vezi osjećate kao „svoj na svome" u obzir dolaze i skriveni dodiri ispod stola na večeri u restoranu.

4. Ne žurite sa seksom
Kada je seks u pitanju, više ne postoje tabui. Ipak, žene bi trebalo da znaju da je to i dalje značajan korak u odnosu dvoje ljudi. Stupanje u intimne odnose zauvijek mijenja tijek jedne veze, a žene poslije njega imaju potrebu da se „ušuškaju u vezu". Zato Daily savjetuje žene da bi trebalo da prođe makar mjesec dana od početka veze do prvog odnosa.

5. Sitnice su bitne
Muškarci vole da im svakodnevno činite sitne ustupke i poštujete njihove istinske potrebe (ako baš mrzi da namješta krevet ujutru, uradite to umjesto njega). Daily kaže da ona redovno kuha svom mužu i da je to način da mu pokaže koliko brine o njemu. I on to cijeni i uzvraća joj istom mjerom - kada je napolju hladno, izađe ujutru prije nje napolje da očisti auto od snijega i leda.