Ovo morate znati prije negoli se odlučite na novu boju kose

boja za kosu, savjeti

Plavih boja kose postoji toliko da bismo mogli pisati samo o njima. Ima ih toliko da ne postoji osoba kojoj ne pristaje barem neka nijansa plave. Važno je samo da svatko tko je obožavatelj plave kose pronađe idealnu nijansu. A ne smijete smetnuti s uma niti to da izbjeljivanje kose od svih boja najviše oštećuje kosu te da ćete se, imate li prirodno dosta tamniju kosu, morati poprilično često bojati.

Svjetlo smeđa boja kose jedna je od najzahvalnijih boja u koju se možete obojati. Problema s izrastom biste mogli imati ako ste prirodno izrazito svjetli, no ovo je svakako jedna od najzahvalnijih opcija o kojoj biste definitivno trebali razmisliti. Osim spomenutoga, kosa ove nijanse izgleda izrazito njegovano, sofisticirano i potpuno prirodno.

Crvene boje kose jako su popularne, no ne pristaju svakome. Dobra stvar je što postoji jako puno nijansi između kojih možete birati. Žene toplih tonova tena i tamnije puti najbolje će izgledati sa zlatno bakrenim tonovima, a blijede osobe bolje će izgledati s rubin crvenom ili grimiznom crvenom. Za koju god se nijansu crvene odlučili, imajte na umu da se crveni tonovi najbrže ispiru i da je crvena boja najteža za održavanje. Volite li koristiti proizvode za oblikovanje na bazi topline, crvena nikako nije boja za vas. Ona je osjetljiva, lako se ispire i blijedi, pa treba izbjegavati sve što je oštećuje - sunce, pretjerano pranje i proizvode za oblikovanje.

Kao i kod crvene boje, svatko tko se odluči na plavu kosu mora biti spreman na zahtjevno održavanje. Plavuše će se morati farbati barem jednom u 6 tjedana kako bi izbjegle izrast i vratile živost boji. Ako vam je to prezahtjevno, radije razmislite o boji kose koja je bliža vašoj prirodnoj.

Osobama svjetlih očiju i puti najbolje će pristajati plave nijanse slične njihovom tonu kože - pepeljasti, pastelni i kremasti tonovi. Osobama koje prirodno imaju blijedi ten i tamnu kosu, poput Gwen Stefani, najbolje će odgovarati zlatni, medeni i karamel tonovi. No, kao što smo vidjeli na Gwen, i platinasta plava uz takav ten može izgledati sjajno!

Izvor: cosmopolitan.hr