Ovo je 7 beauty tajni koje sigurno ne znaš

missica

1. Koristiš previše balzama za usne

Znaš li da se možeš predozirati balzamom za usne? Nanošenje balzama preko slojeva popucalih usnica u stvari ničemu ne koristi - prvo, suha koža se mora skinuti, a sloj balzama joj ne da da se oljušti, a drugo balzam ne djeluje jer upravo zbog suhe kože ne dolazi do donjih slojeva usnica koje zbilja trebaju njegu. Prvi korak je piling za usne!

2. Manikiraj nokte svaka tri dana

Najpoznatiji pediker slavnih, Bastien Gonzalez, kaže kako bazni sloj laka prestaje raditi već nakon tri dana, što znači da tada nokti postaju slabašni i na njih utječu kemikalije iz laka za nokte. Kako bi izbjegla žute nokte koristi kvalitetne (ili organic!) lakove za nokte i lakiraj nokte svaka tri dana.

3. Umjetna preplanulost voli vrući zrak

Ako želiš "fake tan" ali ti se jako žuri van, odlična je ideja posušiti se sušilom za kosu! Naime, tako će ti se ten brže razviti (doslovno samu sebe bronzaš!), ali ćeš ga svejedno prije spavanja morati isprati kako ne bi imala narančasti krevet.

4. Možeš imati svježi izgled sa starom podlogom

Iako ne potičemo da se puder stavlja preko već gotove podloge koja je na licu od jutra, realisti smo i znamo da nekad jednostavno moraš nadograditi make up. Bolja opcija su ovdje primeri sa silikonom jer uklanjaju sjaj i popunjavaju pore, a trebala bi ga držati na T zoni. Sitnice eventualno popravi korektorom!

5. Možeš izbjeći suhe, skorene trepavice

Uvijek kada nanosiš sloj svježe maskare na već posušenu završiš s trepavicama koje su suhe kao komad prepečenog tosta. To možeš izbjeći tako da prije nanošenja drugog sloja uzmeš malo balzama ili gela za obrve i protrljaš ga među prstima, pa pažljivo i po trepavicama. On će u maniri lubrikanta omekšati trepavice i biti super baza za novi sloj.

6. Dezinficijensom za ruke možeš izbjeći prištiće

Logičnije nego zvuči; ako tijekom dana imaš naviku puno dirati lice, tako direktno nanosiš bakterije i potičeš njihovo širenje što može završiti prištićima. Ako koristiš nekakvo sredstvo za dezinfekciju ruku, spriječit će da primjerice bakterije s tvoje tipkovnice završe na licu.

7. Krumpiri osiguravaju svijetle i svježe oči

Umjesto da pojedeš vrećicu čipsa, stavi ga na oči - otprilike. Svježi krumpir pun je enzima koji prirodno zatežu kožu i daju mlađi izgled, pa je izvrsno ploške u obliku polumjeseca svakodnevno staviti na okoloočno područje.

Izvor: 24sata.hr