Odličan razlog da crnu haljinicu zamijenite crvenom!

haljina, istraživanje, crvena boja

Crvena boja je boja koja najviše govori o vama. Rijetke je se usude nositi, a one koje se odvaže, znaju kako to činiti. Istraživanja su pokazala da muškarci drugačije gledaju na žene u crvenom. One nose posebnu dozu seksipila, a muškarca će prije privući žena u crvenom, nego u primjerice, zelenom ili bijelom.

Znanstvenici sa sveučilišta u Rochesteru te oni sa Sveučilišta Trnava u Slovačkoj te Slovačke akademije znanosti, pokušali su prije nekoliko godina doznati kakav utjecaj na žene ima boja odjeće koju nosi druga žena u njezinoj blizini. Zaključci objavljeni u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin, pokazali su da je crvena boja i za žene simbol seksipila i privlačnosti.

Pokazalo se i da će se žene prema svom partneru ponašati zaštitnički ako uoči da je u njihovoj blizini neka žena u crvenom. Adam Pazda, psiholog sa njujorškog Sveučilišta Rochester i autor studije, tvrdi kako ljudi često boje uzimaju zdravo za gotovo. One nisu samo ukras već imaju i snažan psihički utjecaj na to kako ćemo doživjeti druge ljude oko nas ili same sebe. Žene trebaju imati na umu da ih muškarci, kada odjenu crvenu boju, smatraju atraktivnijima i seksualno otvorenijima. A to ženama može donijeti i pažnju muškaraca koju možda i nisu htjele.

Izvor: vecernji.hr