Nimalo bezopasna praksa: znate li koje opasnosti nosi depilacija bikini zone?

bikini zona, depilacija
Danas je nezamislivo otići na plažu, a da prije ne ukolonimo svaku dlaku s nogu, pazuha i bikini zone... No, liječnici sve češće upozoravaju kako to nije baš najbolja ideja te da su dlačice na tim mjestima s razlogom.

Žene se vrlo često tijekom brijanja ili depilacije bikini zone, na kojoj je koža vrlo nježna, porežu ili na neki drugi način ozljede te otvore put raznim virusima i bakterijama i izazovu infekcije. Uz to su česte i upale kože nakon odstranjivanja dlačica, a dodatni problem je što rane na ovom području teško zarastaju.

Usprkos svim ovim rizicima za zdravlje, prilično smo sigurni da nećete odustati do deosadašnje prakse, stoga smo pronašli odgovor na pitanje koji način uklanjanja dlačica je najsigurniji za vaše zdravlje.

Liječnik Benjamin Brever sa Sveučilišta Kalifornija u San Franciscu savjetuje da je korištenje električnog brijača najsigurnije, nakon toga slijedi depilacija (može uzrokovati opekline), a na zadnjem mjestu je britvica.

Brever dodaje kako na hitnom prijemu njihove bolnice na godinu bude tri posto pacijentica s ozljedama intimne zone koje su nastale uslijed uklanjanja dlačica.