Na prirodan način do dužih i gušćih trepavica

trepavice, Obrve, prirodni sastojci

Bademovo ulje

U drogerijama možete kupiti četkicu za trepavice i obrve te ju natopiti bademovim uljem. Zatim nanesite ulje na trepavice i obrve, pa ostavite da djeluje. Najbolje je ovo napraviti prije spavanja tako da ulje djeluje cijelu noć.

Bademovo ulje će obnoviti trepavice i poboljšati njihovu fleksibilnost. Također će dati trepavicama potreban sjaj i ojačati ih.

Ricinusovo i maslinovo ulje

Malu količinu maslinovog ili ricinusovog ulja nanesite na trepavice svaku večer prije spavanja. Na taj ćete način osigurati duže i jače trepavice. Rezultati bi trebali biti vidljivi već nakon jednog ili dva mjeseca. Ricinusovo ulje je puno vitamina E, proteina i minerala te je odlično za jačanje trepavica. Vrlo je nježno pa se bez problema može koristiti na licu.

Kadulja

Skuhajte 250 ml vode i dodajte sušenu kadulju. Pustite da vrije 15 minuta, pa ohladite. Nakon toga dodajte 1 žličicu maslinovog ulja. Pomoću četkice za trepavice nanesite tekućinu na obrve i trepavice.

Masaža kapaka

Preporučuje se svaki dan prije spavanja masirati kapke. Nježno ih trljajte jer se na taj način stimuliraju folikuli, što dovodi do bržeg rasta zdravih trepavica. To će također ublažiti gubitak i ispadanje trepavica.

Prirodna maskara

Također možete pokušati s prirodnom maskarom.

Trebat će vam:

2 žlice kokosovog ulja
4 žlice aloe vera gela
1/2 žlice naribanog prirodnog voska
kakao prah (za boju)

Priprema:

Ulje, aloe veru i vosak stavite u zdjelu i lagano zagrijte na niskoj temperaturi. Miješajte dok se vosak potpuno ne otopi. Zatim dodajte kakao prah i dobro promiješajte. Nakon hlađenja, koristite ovu prirodnu maskaru na isti način kao i svaku drugu.

Izvor: kiwi.hr