Krivo je nošenje grudnjaka dulje od 12 h na dan

silikoni, Venezuela, nestašica, veličina grudi, grudi, ženske grudi, promjene, životna dob, grudnjak, grudi, veličina, nepravilnosti, grudi, žene, ljepota, grudi, neugodnjak, ženske grudi, muškarac, gledanje, produljivanje života

Prema brojnim studijama, oko 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Najčešća zamka je nošenje grudnjaka s premalim košaricama (zbog čega se grudnjak podiže preko grudi ) ili s prevelikima pa se grudnjak diže visoko na leđima. Stručnjaci tvrde kako je od pogrešnog broja grudnjaka bolje ne nositi grudnjak, a svakako ga se ne smije nositi dulje od 12 sati na dan.

Svaki oblik vježbanja, osobito onaj koji aktivira prsne mišiće, može i do 30 posto smanjiti spuštanje grudi. Razlog tome je što ti mišići pridržavaju tkivo grudi. No, kako se tijekom vježbanja grudi u prosjeku kreću i do 20 cm u svim smjerovima, trening je vrijeme u kojem vam je nužna dobra potpora. Umjesto običnog grudnjaka birajte čvrsti sportski top, čak i ako imate male grudi.

Svaka se promjena u težini odražava i na izgledu grudi, pa kod većine veličina grudi varira za jedan broj ako izgubite do sedam kilograma. Naglo debljanje kao i mršavljenje uzrokuje pucanje vezivnog tkiva što može rezultirati nastankom strija te je glavni krivac za obješene grudi. Stručnjaci savjetuju postupno mršavljenje uz redovitu tjelovježbu kako bi spriječili taj efekt.

Osmogodišnja je studija dokazala da žene koje puše imaju i većih problema sa spuštanjem grudi. Krivac je gubitak kolagena, nusprodukt uživanja u duhanskim proizvodima. Kako biste umanjili štetu jedite puno ribe, voća i povrća te ne zaboravite na najmanje litru i pol vode na dan. Zaboravite sunčanje bez zaštite, štetne UV zrake također uništavaju kolagen u koži grudi.

Kao i na ostatku tijela, koža na grudima zahtjeva svakodnevnu hidratizaciju u obliku kreme. Lagana masaža 10-ak minuta kružnim pokretima pokrenut će cirkulaciju važnu u tom vezivnom tkivu i omogućiti veću elastičnost. Osim toga, takva masaža služi i kao samopregled koji je vrlo važan u ranom otkrivanju raka te održavanju zdravlja grudi.

Izvor: 24sata.hr