Koliko je potrebno vremena da žena ostane trudna

trudnoća
... morali pokušavati pravu malu vječnost.

Ipak, mora da postoji nekakav prosjek koji bi trebalo da nam pomogne u ostvarivanju svog plana. Pa, ako je suditi prema posljednjim anketama, ne samo da postoji prosjek, već i vrlo precizan broj koji će ostvariti željene rezultate - 78.

78 puta kroz 158 dana, odnosno za oko šest mjeseci. Toliko puta morate u prosjeku da imate seks kako biste zatrudnili, i to od inicijalne odluke pa sve do jasne dvije crtice na testu.

Naime, ChannelMum.com, portal za mlade roditelje, odlučio je da ispita čak 1.194 roditelja ne bi li došli do upravo ovih rezultata.

Doznali su i da većina parova u procesu pokušavanja ima seks 13 puta mjesečno.
Sudeći prema ispovijestima na stranici, ova vrsta seksa u mnogo čemu se razlikuje od onog neobaveznog, a anksioznost koja dolazi uz misli o bebi, za 18 posto mladih roditelja seks pretvara u pravu obvezu. Ostalih 43 posto osjećalo je pritisak i strah kako pokušaj neće biti uspješan.

- Ovaj proces može da bude zabavan, ali i naporan, stresan, a često i neuspješan. Zato, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, vrlo je važno ne zaboraviti jedno na drugo - savjetuje osnivač portala Sioban Frigard.