Kako usporiti rast dlačica?

noge

Jedan od načina kako možete poboljšati njegu kože nakon depilacije i s vremenom usporiti rast dlaka je odabir prave britvice. Nije svejedno s kojom ćete britvicom uklanjati dlačice jer sve ovisi o vašem tipu kože. Tako ako imate osjetljivu kožu savjetuje se odabir britvice s više noževa, a ukoliko imate suhu kožu birajte britvice s hidratantnim trakama.

Prije svake depilacije poželjno je napraviti piling kože s kojim će se na površinu izvući urasle dlake i tako olakšati njihovo uklanjanje. Dlačice će tako biti glađe i brijanje će biti lakše i učinkovitije. Koža nakon brijanja više neće biti toliko gruba i iziritirana. Svaki put nakon depilacije potrebno je na kožu nanijeti bademovo ulje.

Teško je zamisliti normalno funkcioniranje bez zdravih navika u životu koje uključuju namirnice s puno vitamina, a najviše B vitamina ili B6. Zašto je to važno? Pokazalo se da na rast dlačica utječe i način kako se hranite, pa ako pojačate prehranu namirnicama kao što su banane, brokula i mrkva vaše će dlačice sporije rasti.

Kako još usporiti rast dlačica? Želite li smanjiti broj muških hormona u tijelu, a s kojima su dlačice najviše povezane, potrebno je svaki dan popiti čaj od metvice.

Manje dlaka na tijelu moguće je i uz pomoć domaćih pripravaka, pa tako treba pomiješati malo limunovog soka, vode i šećera te nanijeti na željena mjesta u smjeru rasta dlaka. Nakon isteka 10 minuta isperite pastu uz pomoć mlake vode, a ako želite što prije pozitivne rezultate tretman treba ponavljati jednom tjedno.

Svatko će se odlučiti za jedan od načina uklanjanja dlačica bilo da se radi o britvici, vosku, laseru, nekoj do prirodnih metoda ili šećernoj pasti, a bez obzira za koju se metodu odlučili važno je da koži pružite potrebnu njegu nakon depilacije kako bi izbjegli neželjene posljedice u obliku alergijskih reakcija, iritacija te uraslih dlačica kao i njihovog pretjeranog rasta. Uz pravi tretman problema s dlačicama više ne bi trebalo biti.

Izvor: savjetnica.com