Kako spriječiti isušivanje kože tijekom zime?

šminka, žene, sanjarenje, posao, žena, sex, ljubav, partner, greške, ljubav, moda, koža, žena, žene, kompliment, muškarac žena, samopouzdanje, Vaš hod, osmijeh, ljubljenje, usne, kosa, žene, flert, oči
Zima za kožu nije ništa manji izazov od ljeta. Održavanje topline prostora u kojem živite je prioritet, no istovremeno održavajte svoju kožu vlažnom, savjetuje dr. Rebecca Kazin, profesorica dermatologije i upraviteljica kozmetičkog centra Johns Hopkins. Njezini savjeti za sprječavanje zimskog uništavanja kože uz stalno vlaženje obuhvaćaju i promjenu životnih navika.

Najvažnije je pravilno održavanje vlažnosti kože. Prebacite se na kreme i losione koji su bogati hidratantnim sastojcima.
Kod kuće i na poslu koristite ovlaživače zraka i izbjegavajte duga tuširanja toplom vodom. Nakon svakog kratkog tuširanja na svoju još vlažnu kožu nanesite prikladnu kremu za ovlaživanje kako bi smanjili suhoću i peckanje.

Pošto se tokom zime preporučuje često pranje ruku u svrhu prevencije viroza i gripe, obavezno koristite sapune koji u sebi sadrže hidratantne sastojke.

Ukoliko dosta vremena provodite na otvorenom, nemojte zaboraviti upotrijebiti zaštitnu kremu protiv sunca. To pogotovo vrijedi za one koji odlaze na skijanje. Snijeg reflektira 80 posto sunčevih zraka, tako da treba koristiti kremu sa zaštitnim faktorima 15 i više.

Održite svoju kožu zdravom s ishranom bogatom jagodama, kupinama, borovnicama i šljivama. Isto tako pomaže hrana koja u sebi sadrži esencijalne masne kiseline, poput lososa, oraha i maslinovog ulja. Pijte potrebne količine vode i zelenog čaja kako bi hidrirali svoje tijelo i pojačali imunitete. Ukoliko se bavite nekom fizičkom aktivnošću, tada je potrebno piti dodatne količine

ZenskiKutak.hr