Ivana Klarić: Čuvaj svoju ženu kao što školjka čuva svoj biser

Ivana Klarić, žena
U njoj snage za čitavu momčad. Roditeljica je to. Dojiteljica. Nositeljica. Hraniteljica. Pomagač silan. Tješiteljica. Borac. Samo ti slaba čini. Kad ti kažem.

Poštuj je. Nećeš ih imati sto niti će ti njene ruke moći zamijeniti neke druge. Samo su jedne njene. Samo su jedne oči njene i samo će te jedne gledati tako. Onako kako se gleda blago najveće. A ona će ga u tebi vidjeti. Zamisli. U tebi nikakvom, običnom i prosječnom. Ona će vidjeti i svijet i nebo i bogatstvo.

Ljubi je. Kao nikoga do sad. Uvijek kao da je zadnji put i kao da u rukama držiš biser. Jer i držiš. Najvrijedniji. Nebrušeni. Najposebniji.

Čuvaj je junače, mladiću i stijeno. Čuvaj svoju ženu kao što školjka čuva svoj biser. Čuvaj je. Hodaj korak iza nje. I pusti je da ona čuva tebe. Svojim malim, a velikim rukama, sitnim, a najvećim srcem. Očima što sjaje i usnama što se smiju. Kostima. Ma samo je pusti i idi za njom. Ne ponavlja se takva dvaput. Kao što se ni ti takvoj dvaput nećeš ponoviti. Zato je čuvaj. Vodi i prati. Jednostavno ljubi dok te gore k Nebu ne pozovu. Da kada dođeš možeš reći volio sam pjevajući najljepšu baladu, a On da ti može odgovoriti - znam, pjevao sam s Tobom.

Ivana Klarić