Imate 30 i još niste rodili? Ovako začepite usta svima

neugodni plinovi, nadutost,  intolerancija laktoze, adultna hipolaktazija, laktoza, Eliminacijska dijeta, alergija, alergija na hranu, žgaravica, lijek, problemi, žgaravica, lijek, žgaravica, jelo, žvaka, žvakaće gume, žvakanje, žgaravica, žgaravica, lijek, nadutost, smanjuje nadutost, stomak, žgaravica, lijek, žgaravica, lijek, Drevni lijek, žgaravica, žene, rađanje, žgaravica
Novo istraživanje sa Sveučilišta Coimbra u Portugalu pokazuje kako 'starije' majke u prosjeku žive duže od onih koje su rodile mlađe. Istraživači su usporedili životni vijek majki diljem Europe, od dana kada su rodile prvo dijete do njihove 65. godine.

Zaključili su kako žene koje su rodile kasnije imaju veće šanse da će živjeti duže od onih koje su rađale u tinejdžerskim ili dvadesetim godinama. - Prema našim zaključcima najbolje vrijeme za trudnoću su rane tridesete, tada će žene živjeti najduže - tvrde autori istraživanja.

Studija koja je ranije objavljena u časopisu Menopause također je tvrdila kako žene koje rode djecu u prosjeku s 33 godine žive duže od onih koje su rađale kada su bile mlađe.

No, niti jedno istraživanje ne otkriva zbog čega je to tako pa se samo nagađa kako razlog može biti u manjku stresa ili tome što su majke koje rađaju kasnije starije i ozbiljnije pa imaju zdravije životne navike.

Vecernji list