Evo zašto nije dobro ženama govoriti da su se udebljale

dijete, dijeta, salo, stomak, masnoće, savjeti, mršavljenje, trbuh, mršavljenje, kilogrami, mršavljenje, mršavljenje, hrana, razlozi, sokovi, čudo, mršavljenje uz trening, dijeta, mršavljenje, zdravlje, masnoće, napitak, zdravlje, dijeta, mršavljenje uz trening, zdravlje, stomak, mršavljenje uz trening, dijeta, dijeta, kilogrami, višak kilograma, žene, debljanje, debljina, namirnice, nezdrave namirnice, brza hrana, mršavljenje, priča, zdravlje, dijeta, mršavljenje uz trening, dijeta, gladovanje, krvni tlak, kolesterol, zdravlje, biti fit, mit, istina, mršavljenje uz trening, masne naslage, nezdrave namirnice, Zdrave namirnice, debljanje, debljina, dijeta,  dijetalna hrana , kokosovo ulje, blagodati, cimet, ravan trbuh, izvor masnoće, istraživanje, vitamin d, masnoće, trbuh
Primjećujete da vam se prijateljica ili sestra udebljala? Nemojte ništa komentirati! Kada nekomu kažete da bi trebao smršavjeti nekoliko kilograma - čak i ako to govorite u najboljoj namjeri - ta osoba će se još udebljati, pokazuje najnovije istraživanje.

Istraživanje je otkrilo i da žene koje okruženje prihvaća, uspješnije mršave i lakše održavaju vitku liniju. To, nažalost, nije slučaj sa ženama koje su izložene negativnim porukama o svojemu izgledu i višku kilograma. 'Kada se loše osjećamo u pogledu izgleda našega tijela, često se okrećemo najbližima - obitelji i prijateljima. Želimo od njih podršku. O njihovoj reakciji ovisi kako ćemo se dalje ponašati, što znači da je njihov utjecaj na nas ogroman', ističe Christine Logel, profesorica sa sveučilišta Waterloo, koja je i vodila istraživanje.

U istraživanju su sudjelovale ispitanice od 18 do 21 godine. Sve one često su bile nezadovoljne zbog svoje tjelesne težine. Ispitanice su na početku odgovarale kako se osjećaju zbog svojega izgleda, a na isto pitanje odgovarale su i nakon pet mjeseci. Pokazalo se da najmanje napreduju one koje su u krugu bliskih ljudi dobivale negativne poruke o svojoj tjelesnoj težini.

Izvor: tportal.hr