Eterično ulje mente za kosu: sprječava opadanje, potiče rast i kosu čini neodoljivom

ulje, menta
Eterično ulje mente odavnina se koristi za ublažavanje migrena i ostalih vrsta glavobolja, za liječenje brojnih drugih zdravstvenih problema, ali i u kozmetičke svrhe. Eterično ulje mente za kosu je izbor broj jedan.

Menta je u poznata i pod imenom nana, paprena metvica ili pepermint. Postoji preko 250 vrsta ove biljke.

Ovo ulje jedinstveno je zbog sastojka mentola koji ima specifičan okus, miris i efekt hlađenja te se zbog toga uvelike koristi u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji. Menta je bogata željezom, magnezijem, mineralima, kalcijem, vitaminima A i C.

Kada govorimo o njezi kože i kose, riječ je o jednom od najboljih eteričnih ulja u kozmetici. Blagotvorni sastojci mente na ovom području najbolje mogu doći do izražaja kroz eterično ulje.

Eterično ulje mente za kosu
Potiče rast kose

Ukoliko prolazite korz stresno razdoblje i to se odražava na vašoj četki za kosu, pomoć potražite u menti. Ovo eterično ulje pomaže rast kose i jača njezin korijen. Dovoljno ga je umasirati u tjeme. Ulje brzo prodire u kožu glave, stimulira folikul dlake te potiče cirkulaciju tjemena što rezultira bržim rastom kose.

Rješava probleme suhog vlasišta

Iritacija vlasišta može biti vrlo neugodna pa vam čak i noću narušavati san. Zbog velike moći hdratacije eterično ulje mente je odličan izbor za suho vlasište. Sve što trebate je pomiješati eterično ulje mente s nekim baznim uljem poput bademovo ili maslinovog i umasirati u kosu. Prekrijte potom glavu ručnikom i držite 30 minuta pa isperite vodom. Ovaj postupak neće samo hidratizirai vlasište već i omekšati i nahraniti kosu.

Jača korijen kose

Menta je bogata sastojicima koji jačaju korijen kose i preveniraju njezino ispadanje. Sve što trebate je umasirati eterično ulje mente u tjeme. S obzirom da je ulje mente pomalo ljepljivo, poželjno ga je, radi lakše aplikacije, pomiješati s kokosovim uljem.

Pomaže istrijebiti uši

Većina roditelja zna koliko je naporno i komplicirano istrijebiti uši klincima. Eterično ulje mente pravi je saveznik u tome. Jak miris peperminta i ostali sastojci ulja ubit će uši. Sve što treba je utrljati u tjeme i kosu ulje prije spavanja te ujutro isprati. Postupak ponavljati dok uši ne nestanu.

Eterično ulje mente za kosu će učiniti puno više od većine specijaliziranih proizvoda koje ćete pronaći na policama u trgovinama i drogerijama.