Efikasni tretmani protiv grube kože na petama

stopala
Ipak, kako bi to tako zaista i bilo, treba posebno i u kontinuitetu da vodimo računa. Ono što je naročito bolna točka jeste koža na petama, koja je uprkos njegi sklona da zadeblja - kada se stvaraju naslage više slojeva, kao i da postane gruba.

Ponekad ovo može biti i bolno, a ne samo estetski nepoželjno. U svakom slučaju, naš je prijedlog da, ukoliko i vas muči problem grube i zadebljane kože na petama, probate sa uradi sama tretmanima, koji su zapravo vrlo efikasni, a usput vam i štede novac.

Čudesni aspirin

Sve što je potrebno da uradite jeste da izdrobite 5-6 tableta aspirina, pa da ih pomiješate sa malo vode i soka od cijeđenog limuna - limunska kiselina je takođe značajna u razgrađivanju taloga u predjelu kože peta.

Kada ste dobili gustinu paste, slobodno je nanesite na problematično mjesto, pa uvijte pete providnom folijom. Ostavite pastu da djeluje 15-ak minuta, pa onda uklonite obloge, i dodatno tretirajte pete kamenom za pete, nakon čega će se naslage mnogo lakše skidati.

Ovu metodu nemojte primjenjivati ukoliko ste alergični na aspirin.

Pasta sa sodom bikarbonom

Sličan efekt možete da postignete i iz pomoć sode bikarbone, koja je takođe poznata po beauty svojstvima. To možete učiniti jednako kao u slučaju sa aspirinom, tako što ćete napraviti pastu od sode bikarbone i vode, pa držati obloge na petama, ili tako što ćete vašoj standardnoj kupki za stopala dodati kašiku-dvije sode bikarbone.

Jabukovo sirće

Možete se poslužiti i jabukovim sirćetom kada su uradi sama tretmani protiv grube kože na petama u pitanju. Natopite običnu vatu sirćetom, prislonite je uz pete, preko zavijte obloge, i ostavite da djeluje preko noći. Vidjećete kako će vaša koža na petama postati znatno nježnija.

Obloge sa starim kruhom

Još jedan trik koji štedi novac, a daje odličan rezultat. Isto će vam trebati jabukovo sirće, kojim ćete natopiti stari kruh, te njega prisloniti uz pete, a preko toga umotati plastične vrećice. Preporuka je da također ostavite i ove obloge da djeluju preko noći.

Čarape sa kokosovim uljem

I naposljetku, nismo mogli zaobići ni kokosovo ulje, naše omiljeno prirodno ulje kada je beauty upotreba u pitanju. Ovo je tretman koji će djelovati ne samo protiv zadebljane kože na petama, već će cjelokupnu kožu stopala učiniti mekšom i glatkom.

Dobro namažite stopala kokosovim uljem, pa obujte pamučne čarape preko, i tako prespavajte. Ovaj tretman slobodno možete često da primjenjujete.

mogujatosama.com