Balzami za usne zimi postaju glavne zvijezde, ali znate li za što ih sve možete iskoristiti?

moda i ljepota, šminkanje, kako se našminkati, Crnom olovkom za oči, sjenilo, kontura usana, balzam, balzam za usne
Balzami za usne jedino su rješenje za one koji vole koristiti tekuće i mat ruževe. Gotovo nigdje ne idemo bez njih u hladnijim mjesecima, ali mnoge zanimljivosti o njima ne znamo.

Ne hidratiziraju usne
Zvuči ludo i potpuno besmisleno, ali balzami zapravo uopće ne hidratiziraju usne. Rade na principu liječenja odnosno liječe oštećene i ispucale usnice tako da "zatvaraju" raspucalu kožicu. Usne prestaju gubiti vlagu jer balzam stvara vodootpornu barijeru.

Ovisnost o balzamu
Možda više nigdje ne možete bez njega, ali nemoguće je razviti fizičku ovisnost o balzamu za usne. Moguće je, ipak, da ste alergični na pojedini sastojak pa razvijete dermatitis. Budući da niste svjesni, ponovno nanosite balzam kako bi izliječili usnice, a tako ulazite u začarani krug.

Rok upotrebe
Najvjerojatnije ćete ga potrošiti prije nego što istekne, ali balzam za usne ima rok iskoristivosti. Traje otprilike dvije do tri godine. Često nađemo zaboravljene balzame u džepovima kaputa ili torbama i dođemo u iskušenje da ih ponovno koristimo. Preskočite tu odluku jer se na površini stvaraju gljivice i bakterije.

Za što ih sve možemo koristiti?
Balzami za usne zapravo su savršeni za mnoge druge stvari. Neki ih vole nanositi na područje oko nosa koje se često zimi isušuje. Neke ga žene koriste za liječenje zanoktica, kao gel za obrve, za sprječavanje žuljeva pa čak i hidratiziranje očnih kapaka.

vijesti.hr