7 tajni o vašem muškarcu koje ne smijete otkrivati drugima

par

1. Njegove strahove

Muškarci nerado priznaju da se nečega boje pa ako vam je partner u povjerenju rekao da se plaši, na primjer, grmljavine ili velikih pasa, nemojte to otkrivati drugima. On može ispasti slabić, a otkrijete li drugima njegove tajne, može steći dojam da niste osoba od povjerenja. I to je prvi korak ka gubitku povjerenja. Prije nego kažete drugima išta o njegovim strahovima, razmislite kako bi se on zbog toga mogao osjećati.

2. Njegove iritantne navike - njegovoj obitelji

Govorite li u o svome suprugu ili dečku negativno pred njegovom obitelji, pa čak i ako je sve rečeno u šali, možete stvoriti napetost između vas i njegove rodbine. Mane vašeg supruga oni mogu doživjeti kao negativnu refleksiju na njih same. Osim toga, može biti da se zaštitnički odnose prema njemu. Imate potrebu požaliti se nekome na naviku svoga supruga koja vam smeta? Recite to prijateljicama. Ako to kažete na duhoviti, luckasti način nećete time izdati njegovo povjerenje. Samo nemojte otkrivati ozbiljnije probleme o kojima prije niste razgovarali s partnerom.

3. Da se ne snalazi u muškim poslovima

Ne zna promijeniti ulje u automobilu i nije baš najvještiji kod renoviranja doma. Ali vaši prijatelji ne moraju znati za to. Muškarci izjednačavaju muškost sa sposobnošću da popravljaju stvari što ima korijene u tradicionalnim rodnim ulogama prema kojoj muškarac pruža hranu i krov nad glavom svojoj obitelji. Iako se takva podjela može činiti staromodnom, teško ju je potpuno izbrisati. Želite ispričati smiješnu priču o vašem stoliću s tri noge? Prvo pitajte partnera možete li to napraviti ili, još bolje, pustite njega da je ispriča.

4. Njegovu veliku manu, ako njemu niste rekli da vam smeta

Bez obzira radi li se o tome da se vaš muž ne snalazi baš dobro s vašom djecom ili je toliko tvrdoglav da ne pristaje ne kompromise, razgovarajte o tome s partnerom, ne s prijateljima. Sazna li partner da ste bez njegova znanja govorili drugima o njegovoj mani, to bi moglo nepovratno naštetiti vašoj vezi. Potreba da partnerove mane otkrivate drugima zapravo ima više veze s time da veza ne funkcionira na nekoj generalnoj razini nego sa samim manama.

5. Njegova politička ili vjerska uvjerenja

Želi li vaš partner podijeliti s drugima svoja politička ili vjerska uvjerenja, on će to i učiniti - sam. Dakle, nije na vama da svojim prijateljima govorite o tom privatnom djelu života vašeg partnera. Ako morate spomenuti njegova vjerska ili politička opredjeljenja, kažite to kratko i jednostavno. Na primjer, ako ste pozvani na krštenje na kojem se vaš partner ne bi osjećao ugodno, recite nešto poput 'Moj muž nije vjernik (ili kršćanin) i možda neće doći', bez ulaženja u detalje.

6. Njegove napete odnose s članom obitelji

Muškarcima nekad treba vremena da se suoče s problemima koji ih muče, naročito ako su povezani s nekim članom obitelji ili rodbinom. Koliko god vas smetalo što se ne želi s tim suočiti, razgovaranje s drugima o tom njegovom problemu neće polučiti rješenje. Za muškarca je rješavanje napetih odnosa s članom obitelji dugotrajniji proces kojeg možda nećete razumjeti, ali pokušajte ga poštivati. Iskazivanje empatije je ključno za vezu u kojoj se osjećate sigurno i voljeno.

7. Teška vremena iz njegove prošlosti

Muškarci puno manje nego žene vole spominjati prošlost, naročito ako su proživjeli neka teža vremena. Zbog toga nije u redu da drugima otkrivate probleme s kojima se suočio, bez njegova dopuštenja. Ako ste ponosni na njega jer je prebrodio teškoće iz prošlosti ili mislite da bi njegova priča pomogla prijatelju u nevolji, ohrabrite ga da je podijeli s drugima. Recite mu, na primjer, koliko bi njemu pomoglo da je imao osobu od povjerenja koja je prošla slično što i on te da sada ima priliku on biti ta osobe nekome drugome.

Izvor: zadovoljna.hr