5 stvari koje frizeri žele da prestanemo raditi

kosa, frizerka, zahtijevi

Postoje više i manje stručni frizeri, o tome nema pogovora, no naš odnos prema kosi i naša nerealna očekivanja također jako utječu na to kako će naša kosa izgledati.

Porazgovarali smo s nekoliko frizera i sastavili popis od 5 stvari koje žele da prestanemo raditi:

1. NE ZNAŠ ŠTO ŽELIŠ, ALI NA KRAJU NISI ZADOVOLJNA

"Ja bih onak, kosu kao Jennifer Lawrence, ali ne te duljine, nego da ide na koso, ali opet ne previše, možda sa šiškama, a možda bez..."

Ne postoji ništa što frizeri više mrze od mušterija koje ne znaju što žele jer je jedno u startu jasno - ta osoba neće biti zadovoljna rezultatom. Prije no što kreneš frizeru, sjedni ispred ogledala i dobro razmisli kakvu frizuri i boju želiš i pronađi fotografiju (jednu, a ne deset) koja će dobro prikazati svoj zahtjev.

U suprotnom, ne preostaje ti drugo nego da vjeruješ svojoj frizerki i pustiš da ona odluči što bi bilo najbolje.

2. NEREALNA OČEKIVANJA

Tvoja kosa je tanka i ispucana, ali ti želiš frizuru kakvu ima Jennifer Lopez i ne pristaješ na ništa drugo. Pri izboru frizure moraš uzeti u obzir tip svoje kose, njezino stanje i vrijeme koje si spremna potrošiti na stiliziranje, ali i činjenicu da mnoge slavne žene nose umetke i perike.

3. OČEKUJEŠ ČUDA PREKO NOĆI

Imaš crnu kosu, a želiš pramenove poput Blake Lively? Neke stvari apsolutno je nemoguće obaviti u jednom bojanju, a velika je vjerojatnost da ćeš morati proći kroz nekoliko manje lijepih faza dok ne dobiješ promjenu o kojoj sanjaš.

4. NE BRINEŠ O KOSI

Ako kosu često tretiraš vrućim aparatima, ne hraniš maskama i općenito se ne brineš o njoj redovito, zaista ne bi trebala očekivati da tvoja frizerka sve to promijeni preko noći.

5. NE VJERUJEŠ SVOJOJ FRIZERKI

Bi li u restoranu svakih 5 minuta odlazila do kuhinje i ispitivala kuhara kako će začiniti tvoju hranu i zna li dobro spremiti meso? Isto tako nije pristojno stalno provjeravati je li frizerka u čijem stolcu sjediš dovoljno vješta i sumnjati u nju.

Izvor: index.hr