5 razloga zašto ne trebate spavati gole

spavanje

1. Što ako - ŠTO AKO - usred noći izbije požar ili nešto tako? Žao nam je što vam ovo govorimo, ali pokušajte samo zamisliti ovu scenu - vaša kuća gori, dim ulazi ispod vrata vaše sobe, morate brzo otrčati van, a vi niste odjevene. Nemojte se dovoditi u ovu situaciju! Budite spremne za hitne slučajeve, spavajte u majici, pidžami ili nečemu trećem.

2. Trebate neku vrstu 'prepreke' između vaših intimnih dijelova i kreveta. Ne kažem da ste velike djevojke koje mokre u krevet, ali ne biste li se ipak osjećale bolje kada bi barem tanka tkanina bila između?! Znamo, ginekolozi kažu kako je bolje da spavate gole zato što tako vaša vagina diše, ali i dobre pamučne bokserice su, također, odličan izbor.

3. Spavanje bez odjeće eliminira potrebu za pidžamama, koje su prekrasne. Možemo se sramiti kao društvo što još nismo dopustili nošenje pidžami na radnom mjestu zato što su mnoge od njih tako slatke. Ako spavate potpuno gole, nikada nemate razlog za kupnju nove pidžame. Želite li se stvarno toga odreći?

4. Ustajanje usred noći moglo bi biti prilično neugodno ako ne živite same. Zamislite da morate otići na toalet ili u kuhinju po čašu vode, a vaš cimer (ili cimerica) spava u susjednoj sobi. Imate tri opcije - potražiti odjeću i odjenuti se, moliti se da se cimer/ica ne probudi ili... Znate što je treće - blam!

5. Vaš bi partner mogao misliti da 24 sata dnevno raspoložene za seks. Golotinja je nešto što dolazi neposredno prije seksa i može se protumačiti kao: "Pozdrav, spremna sam to učiniti baš sada." Ako spavate potpuno gole, vaš bi partner mogao to shvatiti kao da je vrijeme za seks u bilo kojem trenutku, čak i u tri ujutro kada ste već u dubokom snu. Sviđa li vam se to?

Izvor: cosmopolitan.hr