5 negativnih pojmova koji se koriste samo prilikom opisivanja žena

žene, sreća, žena, opis

1. "Slomljena je srca"

Nakon prekida veze žena je slomljenog srca, dok muškarac uživa u solo životu.
Međutim, nije baš svaki prekid inicirao muškarac niti je žena uvijek slomljena srca, postoje različite situacije i nema smisla generalizirati.

Svačije srce može biti slomljeno, svatko se može osjećati zaljubljeno ili pak usamljeno i tužno. To nisu pojmovi koji su rezervirani isključivo za žene.

2. "Razmetljiva je"

Žena se šepuri i razmeće ako izgleda samopouzdano i ako se osjeća dobro u vlastitoj koži te to želi pokazati.

Vrlo često se na takav način komentiraju žene, a muškarci skoro nikada. Nažalost, to negativno opisivanje puno češće dolazi od drugih žena.

3. "Previše otkriva"

Samo zato što je žena odjenula usku majicu, haljinu, suknju, hlače ili pak neki dekoltirani odjevni komad, ne znači da se ona "voli razgolititi" ili da previše otkriva.

Ukusi i stilovi se razlikuju od osobe do osobe i to je dobra stvar, a ne nešto što zaslužuje negativne komentare društva.

4. "Baš je prirodna"

Društvo je ono koje uvijek nameće svoja pravila - ženama šminka nije potrebna, žene uvijek trebaju izgledati prirodno.

No, pojam prirodno u ovom slučaju nije pozitivan jer bi prirodan izgled i šminkanje trebali biti individualni slobodni izbor.Koliko šminke žena nosi ili pak ne nosi ne bi trebala biti tema bilo čijeg razgovora.

5. "Ima iritantan glas"

Još jedna stvar koja se nepotrebno komentira je ženski glas. Boja i ton glasa iz nekog razloga česta su tema razgovara u društvu.

Pa tako ženski glas zna biti kreštav i iritantan, a način na koji govori je grozan. S druge strane, muški glasovi i načini govora skoro nikada se ne kritiziraju.

Žena nikad ne bi smjela biti osuđivana ili pak ignorirana samo zbog svog glasa, niti bi njezin glas trebao biti presudni faktor u stvaranju mišljenja.

Izvor: zadovoljna.hr