5 make-up pogrešaka koje bi svaka mladenka trebala izbjegavati

udaja, Vrgorac, udaja, vjenčanje, vjenčanje, tučnjava, policija, vjenčanje, udaja, muškarac, vjenčanje, ubojstvo, samoubojstvo, make-up, pogreške, vjenčanje, mladenka, pitanja, vjenčanje

Dok se vjenčanica i cipele isprobavaju i kupuju mjesecima unaprijed, bez obzira na probno šminkanje, sve do zadnje minute nešto može poći po krivu.

Sjetite se samo brojnih fotografija na kojima mladenke izgledaju čudno, prenašminkano, starije ili im se na vratu vidi narančasti prijelaz od pudera, a sa obraza ponosno sjaje dva ružičasta kruga rumenila...

Nažalost, brojni vizažisti misle kako mladenački look mora uključivati super tešku šminku, no svi slušajte svoje lice i svoje ogledalo te se potrudite da izbjegnete klasične pogreške:

1. ZABORAVITE NA KREČ

"Šminka mora držati cijelu noć!" često viču vizažisti i gomilaju puder na lica jadnih mladenki. Osim ako inače volite nositi puno pudera savjetujemo vam da radije pronađete dobar puder koji će ujednačiti ten i matirati kožu, ali se neće topiti, razmazivati niti upadati u borice i tako vam dodavati 5 godina.

2. NE STAVLJAJTE PUDER OKO OČIJU

Kada se nasmijete (a smijat ćete se puno), na svim će vam se slikama jako vidjeti bore oko očiju ako ih premažete debelim slojem pudera. Za podočnjake neka bude zaslužan kremasti korektor, a malo high lightera na vrhu jagodica odbijati će svjetlost i tako vizualno činiti bore nevidljivima.

3. TREPAVICE MORAJU ODGOVARATI VAŠIM OČIMA

Ako imate sitne i male oči, mislite li zaista da vam trebaju najdulje umjetn trepavice. Ogromne plastične trepavice na svima izgledaju smiješno i odvraćaju pogled od očiju i lijepih crta lica. Izaberite prirodne umjetne trepavice koje će samo popuniti vaše i dodati im na duljini - bez da to itko primijeti.

4. OCRTAVANJE USANA PREKO RUBA

Znamo znamo, to radi Kylie Jenner, a i brojne cure iz You Tube tutorijala. Ipak, vas će stotinjak ljudi gledati izbliza cijeli dan i cijelu noć pa će crta koja prelazi preko ruba usana izgledati samo smiješno.

5. PRETJERIVANJE S RUMENILOM

"Mladenka mora izgledati svježe!", još je jedna popularna uzrečica svatovskih vizažistica. Slažemo se, ali to ne znači da na obraze morate nagomilati hrpu rozog ili narančastog rumenila, ili još gore, tamnog bronzera. Zapamtite ovo pravilo - rumenilo ne smije biti prva stvar koja upada u oči kada vas netko pogleda.

Izvor: index.hr