5 kriterija na koje mladenka mora paziti kada bira vjenčanu kumu - 12.03.2016

kuma, vjenčanje, kriteriji , greške, mladenka, mladenka, buket, udaja, savjeti, mladenka, veo mladenka, buket, vjenčanje, buket, narodni običaj

1. S njom vas veže zajednička prošlost

Za vjenčanu kumu izaberite prijateljicu koju poznajete godinama i s kojom ste puno toga proživjeli. Prijateljica koja je vidjela mnoge vaše dobre, ali i loše trenutke. Neka to bude osoba koja vas stvarno poznaje i koja zna kako ste odrasli i sazreli tijekom godina. Vjenčana kuma mora biti osoba koja ima mjesto u vašem srcu.

2. U kontaktu ste

Vjenčana kuma mora biti osoba s kojom ste u kontaktu, a ne netko s kime se dugo niste vidjeli ni čuli. Ako se i ne viđate tako često, ali redovito razgovarate telefonom ili Skypeom to je u redu, ali ako se ne sjećate kada ste zadnji put okrenuli njen broj telefona, bolje je da za vjenčanu kumu izaberete drugu osobu. Izaberete li osobu s kojom vas veže dugogodišnje prijateljstvo, a s kojom i danas imate redoviti kontakt, to će biti najbolji izbor.

3. Razumije vas

Svatko od nas ima svoje 'mušice', a svaka buduća mladenka tijekom planiranja vjenčanja u nekom trenutku doživi baš takvo ćudljivo raspoloženje. Vjenčana kuma mora biti netko tko vas razumije i tko zna kada je trenutak da vas savjetuje i bude vam potpora, a kada da vas - ostavi na miru. Zadnje što želite je da se osoba koja bi vam trebala biti oslonac uzruja zbog vašeg ponašanja. Treba vam netko tko stvarno razumije vas i vaše želje.

4. Želi vam pomoći

Tijekom planiranja vjenčanja vaša vjenčana kuma bit će vam prijateljica, osoba od povjerenja, pomoćnica, ali prije svega bit će netko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam svega biti previše. Kada birate vjenčanu kumu to mora biti netko za koga znate da će vam pomoći i tko će biti uz vas u svakoj situaciji.

5. U njenom društvu ste opušteni

Vjenčana kuma mora biti netko s kime se možete dobro nasmijati, tko poznaje vašu ljubavnu priču i vašu prošlost, netko s kime se možete zabaviti, ali i iskreno razgovarati o ozbiljnim stvarima. Vjenčana kuma neka bude ona prijateljica uz koju ste opušteni.

Izvor: zadovoljna.hr