5 boja za kosu koje skidaju i po 10 godina

boja za kosu

Dobro obojena kosa tako dramatično mijenja izgled da možeš djelovati i 10 godina mlađa nego što doista jesi. Ne kažemo da prestaneš njegovati kožu i zapustiš sve ostalo, ali moguće je da si pomalo zaboravila na kosu, koja je zbog toga poprimila ispranu slamnato žutu ili beživotno sivosmeđu boju, zbog čega se unatoč trudu što ga ulažeš u šminku i odjeću doimaš umorno i starije od svoje dobi. Srećom, to se može popraviti jednim odlaskom frizeru ili bojenjem kod kuće. Važan je odabir one prave nijanse - čitajte dalje da doznate kojih pet boja će vas pomladiti.

Karamelni preljev

Odličan izbor za brinete koje žele brzu, ali ne prenapadnu promjenu, preljev u karamel nijansi ublažit će crte lica i dati volumen kosi koja će djelovati zdravo i gusto tako da će opći dojam biti mlađi. Zamoli frizerku da ti napravi balayage pramenove u blagim tonovima karamela za efekt kose pozlaćene suncem. Plus je ove boje i to što se pramenovi dobro drže i potrajat će nekoliko mjeseci, a u međuvremenu je dovoljno samo popravljati izrast.


Žuta dinja

Ako imaš svijetlu kosu koja djeluje sivkasto, odvaži se na tople nijanse iz prirode za sjaj u kosi od kojeg će ti mladalački zasjati i ten: plava sa zlatnim tonom zrele dinje ili rumenkastim tragovima jagode, preljev u boji meda ili zlatnožutog maslaca. Zapamti jedino da te blage boje zahtijevaju redovito održavanje pa svakih šest tjedana posjeti frizera.

Bronde sombre

Što je bronde? Ni plava ni smeđa nego mješavina u kojoj se te dvije boje spajaju i kontrastiraju - a ništa tako ne pomlađuje kao kontrasti u kosi, tvrde stručnjaci. Frizerski savjet je izbjegavati monotoniju i usredotočiti se na ono što osvjetljava lice. To ćeš najbolje postići finom gradacijom boje od tamnog korijena do svijetlih vrhova.

Rose šampanjac

Pastelne boje nisu samo za djecu. Nježna ružičasta nijansa djelovat će romantično i na plavoj i smeđoj kosi, dok će nešto intenzivniji ton dati tvojoj plavoj kosi novi život, a ti ćeš odisati mladalačkim i pustolovnim duhom, pomalo kao Avril Lavigne, koja se odlučila za ružičaste pramenove. A ako imaš dugu svijetlu kosu, sve možeš obaviti kod kuće, sama; dovoljno je kupiti boju i nanijeti je prema uputama.

Zlatna metla

Svjež i moderan način bojanja, "zlatna metla" sastoji se od tamnije baze i toplih plavih pramenova. Počinje se bojiti od korijena, u boji bližoj tvojoj prirodnoj kosi, a onda se nanose nekoliko nijansi svjetliji balayage i obični pramenovi. Pazi: ova boja će te pomladiti, ali i postarati ako kosu ne njeguješ dovoljno pažljivo. Redovito je peri posebnim šamponom za obojenu kosu kako bi zadržala sjaj i punoću tona.