17 vještina koje mora znati svaka žena

Osušiti kosu na četku
Podijelite kosu po sredini na dvije strane, a zatim svaku stranu na tri pramena. Svaki pramen omotajte oko velike okrugle četke krećući od vrha. Sušite osam sekundi s gornje i s donje strane pramena, zatim lagano izvucite četku niz pramen, držeći sušilo okrenuto prema vrhu pramena.

Odabrati pravi grudnjak
Najvažniji dio grudnjaka je donji dio koji se kopča na leđima (ili s prednje strane). Taj dio je najviše odgovoran za držanje i važno je da čvrsto stoji, bez pomicanja prema gore na leđima. Stoga najviše pozornosti obratite na nj, bez obzira na veličinu grudnjaka.

Promijeniti gumu
Sve što vam treba su odvijač, dizalica i rezervna guma. S odvijačem olabavite vijke na kotaču prije podizanja auta dizalicom. Nakon podizanja skinite vijke do kraja, skinite oštećenu gumu, pričvrstite novu, zavijte vijke ponovno odvijačem, spustite dizalicom i možete nastaviti putovanje.

Biti brzo poslužena na šanku
Dio šanka na koji konobari najčešće prilaze jest blagajna. Zauzmete li pripravan položaj kod blagajne, s gotovinom u ruci, pružit ćete dojam da ste spremni za brzu i jednostavnu narudžbu i uskoro ćete biti posluženi.

Razgovarati i prisluškivati istovremeno
Zanima li vas više tema razgovora osoba za susjednim stolom od vašeg sugovornika, jednostavno uvjerite sugovornika da ga slušate kimajući glavom i potvrđujući riječima poput ‘tako je', ‘slažem se' i ‘zanimljivo...' dok se koncentrirate na ‘susjede' i njihov razgovor.

Razbjesniti se bez suza
Kod smo na ‘rubu živčanog sloma' disanje se ubrzava i postaje isprekidano, zbog čega tijelo luči više adrenalina i emocije su na vrhuncu. Kada se ne možemo više nositi s tolikim ‘bijesom', često se izlije u obliku suza, što dodatno oteža situaciju. Stoga prekinite raspravu čim osjetite da je taj trenutak blizu i koncentrirajte se na duboko disanje.

Napisati dobru žalbu
Budite uporni, ali ne i agresivni. Dajte do znanja da ste pouzdana osoba i samo želite pravdu i zadovoljstvo obiju strana. Istaknite svoja očekivanja i moguće rješenje problema, bez obzira na predmet žalbe.

Postići nevidljivi make-up
Koristite nježne, prirodne nijanse sjenila i sjajila, lagani puder ili korektor i maskaru. Izbjegavajte boje poput plave, zelene ili ljubičaste. Sve što vam treba za lijep i njegovan izgled su bezbojno sjajilo, malo korektora i maskara, što će prikriti nedostatke i naglasiti ženstvenost.

Prirediti dobru zabavu
Pripremite unaprijed sve što vam treba - laganu zakusku poput mini sendviča (sve što je praktično i ukusno), piće i glazbu za dobru atmosferu. Potrudite se da svi gosti imaju čašu pri ruci, pustite glazbu u pozadini za opuštajući ugođaj i zabava će započeti sama od sebe. No najvažniji sastojak za svaku dobru zabavu je - dobro društvo.

Znati reći 'ne'
Bez obzira da li se radi o članovima obitelji, prijateljima ili kolegama, ponekad je teško odbiti uslugu, čak iako je činite sebi na štetu. No zapamtite da je i s druge strane osoba na čije osjećaje možete utjecati - budite čvrsti, uporni i sigurni u sebe, zaboravite osjećaj krivnje i gledajte ravno u oči, to će natjerati drugu stranu na uzmak.

Izgledati skupo u jeftinoj haljini
Najvažniji je - stav. Vaše samopouzdanje i sigurnost u sebe te čvrsto uzdignuta ramena, u kombinaciji s dobrim nakitom, čine čuda. Ako se osjećate kao djevojka od milijun dolara, tako ćete i izgledati.

Piti bez neugodnih posljedica
Uživate u vinu, ali ne i u osjećaju koji vas dočeka sljedeće jutro? Bitno je osigurati dovoljne količine vode i hrane u organizmu prije nego unesete bilo koje alkoholno piće. Stoga uvijek imajte pored sebe čašu vode tijekom večeri i potrudite se biti siti prije nego počnete uživati u piću.

Dostojanstveno podnijeti prekid
Suze i scenski nastup su strogo zabranjeni. Naravno, dok ste u javnosti i u blizini dotičnog gospodina. Suzdržite se dok ne ostanete potpuno sami: Tada je sve dopušteno. I naravno, izbrišite sve njegove brojeve prije nego dođete u napast očitati mu bukvicu kroz suze u subotu navečer nakon nekoliko čašica.

Dostojanstveno prekinuti
Birajte prikladno vrijeme i mjesto - kad niste u žurbi, kad ste oboje smireni i opušteni. Najprikladnije mjesto je u njegov dom, jer će mu biti najlakše podnijeti lošu vijest, a i vi ćete moći otići s mjesta događaja i pustiti ga da u miru prihvati novost. Zaboravite na teške riječi i izvlačenje ‘prljavog rublja' iz prošlosti, jer bi to samo dodatno otežalo situaciju.

Postaviti police na zid
Prvi korak je označavanje mjesta na zidu gdje ćete staviti vijke za držanje police. Pomoću olovke i metra zabilježite mjesto za rupe. Zatim bušilicom probušite rupice na zidu, koje moraju biti manjeg promjera od vijaka. Postavite policu i zavijte vijke.

Složiti puno stvari u malu torbicu

Napravite koncepciju slaganja koja će najbolje iskoristiti prostor - sitnice u dodatne pretince, novac i dokumente u posebne pretince (ne nosite cijeli novčanik) i veće predmete u sredinu. Ako često mijenjate torbice, držite najnužnije stvari u malom neseseru i samo ih premjestite iz jedne torbice u drugu.


Osjećati se dobro bez odjeće
Kao što ste vi usredotočeni na svoje nedostatke, tako su i drugi, pa nitko ne primjećuje tuđe. No za bolje samopouzdanje važno je osvjetljenje. Po primjeru scena iz filmova i profesionalnih fotografija, znamo da o svjetlosti uvelike ovisi kako ćete izgledati, pa iskoristite njene mogućnosti.

Preneseno sa zadovoljna.hr