12 savjeta za lakšu organizaciju djevojačke zabave

djevojke, cure djevojke, zabava, organizacija
I najčešće tako i bude. Kako za nju, tako i za ostale cure. No, cijela zabava mora imati dobro organizirane prethodne pripreme, što ne predstavlja (uvijek) baš lagan zadatak.

Poučene iskustvom organizacije ovakvih zabava za svoje prijateljice, vama smo odlučili olakšati budući zadatak i dati vam par savjeta. Za što bezbolnije pripreme i večer koju ćete pamtiti dugo.

1. Naoružajte se strpljenjem.

Radite „projekt" sa ženama. Koliko god čudno zvučalo i htjele ili ne htjele to priznati, mi žene smo prilično "nezgodne" za dogovoriti se oko nečega i usuglasiti mišljenja.

2. Demokracija će bit narušena.

Ne, članak nije upravo postao politički. :) Djevojke koje su pozvane na zabavu s razlogom su tu. To su mladenkine najbliže prijateljice. No, kuma je takodjer s razlogom dobila tu funkciju. Stoga, poruka za kume, u trenutcima kada se djevojke ne mogu jednoglasno odlučiti oko neke stvari, nemojte se libiti preuzeti inicijativu oko donošenja odluka. I određene stvari "nametnuti". Bit će negodovanja, ali kasnije će vam i ostale cure bit zahvalne.

3. Lokacija.

Odaberite lokaciju / prostor/ kuću / stan koja ce podnijeti sve vaše ideje. Ne želite disco, restorane, kafiće. To možete svaki izlazak. A djevojačka? Ona ipak treba biti nešto drugačije. Ljudi u tu svrhu iznajmljuju svoje kuće na dva dana, tako da možete i prespavati. Troškove iznajmljivanja, kada se rasporede na sve cure, nećete puno osjetiti. A razliku između kućanske i disco atmosfere sigurno hoćete.

4. Napravite popis stvari koje mladenka voli / odredite temu zabave.

Ako vam ništa instant ne pada na pamet, sjetit ćete se kad počnete nabrajati omiljene knjige, pjevače, glumce, kolače, boju, cvijet...ništa nije glupo i sve vam može poslužiti kao ideja. A usput ćete se dosjetiti i za kakve "uniforme" se opredijeliti. Nastojte večer urediti i upotpuniti sadržajima koje ona voli.

5. Glazba.

Budite same svoj party DJ. Pripremite USB s glazbom koju sve (ne)volite. Zaboravite na balade i laganice. YouTube/trash party/90-e. Može li bolje? :)

6. Izradite fotografije.

Zajedničke, njezine, po mogućnosti neke #nofilter i spontane. Napravite joj album, složite u kutiju. Kako god. To su opipljive uspomene koje ostaju.

7. Društvene igre.

Ako nemate neku doma, zađite u carstvo Googlea. Tamo ćete pronaći sigurno neku igru koja će biti zabavna za sve.

8. Dekor.

Šareni baloni, crteži, prskalice... štogod vam padne na pamet.

9. Neka Pinterest i We heart it postanu vaši najbolji online prijatelji.

U nedostatku inspiracije i ideja posjetite ove stranice, ukucavajte pojmove vezane za djevojačku i ideje će sijevati sa svih strana.

10. Slastice i "slanice".

U društvu ima djevojka koja pravi najbolje pogačice, a ima i ona koja pravi savršenu čokoladnu tortu. Super. Rasporedite se po tom principu. Tko nije dobar u kuhinji bit će dobar sa škarama, balonima i popratnim sadržajima.

11. Osmislite simboličan poklon.

Vratite se na točku 4. Ne treba biti (materijalno) veliko. Treba biti od srca. A onda je i više nego veliko.

12. Ne zaboravite na zabavu.

Ne, nismo (opet) polupali lončiće. Svu strku oko organizacije, a bit će je sigurno, ostavite na pragu vrata prostora u kojem je zabava. Tad je već sve gotovo i sigurno puno bolje nego što to vi mislite/vidite. Večeras je sve u očima mladenke. Ako tu vidite sjaj, onda se trud isplatio. A vama ne preostaje drugo nego... odlično se provesti!

Izvor: modamo.info