10 suptilnih znakova koji pokazuju da ste trudni

trudnoća
1. Natečene i nježne grudi

Bolne i osjetljive grudi jedan su od najčešćih znakova trudnoće. Rano u trudnoći grudi će se 'ispuniti' i promijeniti oblik, dok se pripremaju za proizvodnju mlijeka. Grudi mogu postati vrlo nježne i osjetljive za nekoliko mjeseci. No, Tsve žene ne doživljavaju te promjene, pogotovo ako su pile kontracepcijske tablete.

2. Areole oko bradavica tamne

Kod mnogih žena, hormoni mogu uzrokovati da se areole, krugovi oko bradavica, proširiti i potamne tijekom trudnoće. To se događa dok se tijelo priprema za dojenje.

3. Lagano krvarenje usred ciklusa

Oko pet do deset dana nakon začeća, neke žene primjećuju svijetlo lagano krvarenje. Do toga dolazi kada se embrij 'usađuje' u maternicu. Dakle, ako ste ovog mjeseca imali lagano menstrualno krvarenje, još uvijek postoji mogućnost da ste trudni.

4. Češće uriniranje ili zatvor

Kada ste trudni, uterus izravno pritišće mjehur što dovodi do češćeg mokrenja. Dodatni pritisak i crijevne promjene također mogu uzrokovati opstipaciju. Naravno, što više beba raste, to je veći pritisak maternice na mjehur i druge organe.

5. Umor

Osjećaj umora čest je znak trudnoće (potrebno je mnogo energije za stvaranje djeteta). Zapravo, umor je često jedan od prvih znakova trudnoće. Ako ste trudni, vjerojatno ćete se početi osjećati manje umornom oko 12. tjedna, kada se posteljica potpuno formira.

6. Mučnina

Mučnina je uzrokovana povećanjem razine hormona (oko 80 posto žena doživljava "jutarnju mučninu" tijekom prvih 3 mjeseca trudnoće). Za mnoge, ova mučnina nije nužno ograničena samo na jutra - neki to osjećaju cijeli dan.

7. Veća osjetljivost na mirise

Mnoge žene imaju pojačani osjećaj mirisa tijekom trudnoće. Ovaj simptom je jedan od najčešćih ranih znakova da biste mogli biti trudni. Neki istraživači nagađaju kako bi to mogla biti zaštita od zaražene hrane, čime se štiti dijete od svih štetnih toksina.

8. Povišena bazalna temperatura

Ako pratite svoju bazalnu temperaturu, pozitivan znak trudnoće je povećanje od oko jednog stupnja koji traje duže od dva tjedna.

9. Propuštena menstruacija

Najočitiji pokazatelj trudnoće je propuštena menstruacija, ali to ne znači uvijek da je beba na putu. Stres, prehrana ili nepravilne menstruacije također mogu biti krivci.

10. Neobičan osjećaj gladi ili čudne 'želje'

Trudna tijela naporno rade kako bi dijete naraslo i trudnice trebaju oko 300 dodatnih kalorija dnevno. Neke žene žude za hranom koju inače nikada ne bi jele, dok druge jednostavno cijeli dan osjećaju glad.