10 stvari koje niste znali o svojoj ženi

žene, muškarci, žene, veza, važnost, laž, istina, žene, muškarci, stvari, žene, izrazi, žene, sram, žene, godine, privlačnost, žene, lezbijke, poriv, cure, sitnice, značanje, tajne, žene, žene, trač, muškarci, žene, žena, stvari, žene, muškarci, mostarke, pare, momci, stvari, žene, muškarci, žene, seks, otkriće, stvari, prijateljice, obećanja, žene, same , sreća, žena, smijeh, mobitel, dnevnik, gradska cura, cura, dnevnik, gradska cura, muškarci, žene, privlačenje, privlačnost, Privlačnost i ljubav, mostarke, ulica, razgovor, mostarke, povratak, mostarke
Neki će reći da je ženski mozak jako kompliciran i ponekad teško razumljiv. Bez obzira slažete li se s ovom tvrdnjom ili ne, jedno istraživanje pokazalo je da čak 96 posto žena svaki dan osjeti grižnju savjesti zbog nekog razloga, piše TOI. Ovo su najčešći.

1. Ne provodi dosta vremena s djecom

Zaposlene majke često imaju osjećaj da nisu postigle ravnotežu kada je riječ o poslu i obitelji, pa osjećaju grižnju savjesti. Ako na radnom mjestu razmišljaju o djeci, posao može trpiti, a djeca od toga nemaju ništa jer majka u tim trenucima nije pored njih.

2. Brinu je kilogrami

Svaka žena barem jednom se zabrinula zbog svoje kilaže, a grižnju savjesti osjetila je jer nije izgubila dovoljno kilograma koliko je zamislila.

3. Potrošila je novac na sebe

Odlazak u kupnju može biti zaista zabavno, ali nerijetko se kod žena može stvoriti i osjećaj krivnje jer su potrošile novac na sebe iako nisu planirale ili su potrošili više od prvotnog plana. Ali ako je kupnja bila produktivna i kupile su točno ono što im je zaista i potrebno, onda nema razloga za grižnju savjesti. Kupile biste to ionako neki drugi put.

4. Partner je nesretan

Nije nimalo rijetka pojava da žene osjećaju krivnju jer "ne čine " dovoljno da njihov partner bude sretan. Jesam li trebala napraviti još nešto? Zašto nije dovoljno dobro ovo što sam napravila? Zašto je nesretan? Ja sam kriva? I tako unedogled... Ako je partner nesretan, bila bi sasvim dobra ideja sjesti s njim za stol i saznati o čemu je riječ.

5. Uvijek kasni

Nekada zaista nisu krive. Kriv je promet, kasnio je vlak, gužva na blagajni, dijete se nije htjelo odjenuti...Mnoge situacije mogu lako opravdati kašnjenje, ali svejedno one izazivaju grižnju savjesti. A to je samo gubljenje energije jer na neke situacije jednostavno nije moguće utjecati. Idući put krenite ranije da izbjegnete mogući zastoj, a ako dođete ranije imat ćete vremena za kavu ili nazvati neku dragu osobu i posvetiti joj nekoliko minuta svog vremena.

6. Nije najbolja domaćica

Mnoge žene žele ostaviti dojam savršenih domaćica i skuhati savršenu večeru ili nešto slično. Često si postavljaju previsoke standarde koje ne mogu pratiti pa nastaje osjećaj krivnje. Možete pozvati goste na večeru i pripremiti im ono što vam najbolje ide od ruke, bit ćete sigurni da će ispasti dobro i nećete se trebati osjećati "manje vrijednom" jer niste skuhali nešto komplicirano iz nekog časopisa.

7. Zaboravila je nečiji rođendan

Znamo, to uvijek budi ogromnu grižnju savjseti, ali može se dogoditi i nije namjerno. Nekima dan jednostavno dan prekratko traje da bi ispunili sve obveze ili planove. Ispričajte se osobi čiji ste rođendan zaboravili, čestitajte sa zakašnjenjem, a ako će se osoba ipak uvrijediti, onda to nije do vas. Vi ste svoje napravili.

8. Uzela je vrijeme za sebe

Previše obveza, previša stvari za obaviti, previše stresa i premalo vremena za sebe. Kada se nakupi sve ženi dođe otići daleko od svega, sama, i napuniti baterije. I zbog toga se osjeća loše. Zar zaista treba osjećati krivnu? Muškarci će barem jednom u danu napraviti ono što ih veseli, barem da se radi o odlasku na piće s prijateljima, pogledati nešto zanimljivo na internetu...Uzmite i vi trenutak za sebe, izađite s prijateljicama i odmorite se. Može i suprug pričuvati dijete ili baka, a vama će izlazak značiti jako puno. I zbog toga nipošto ne trebate osjećati grižnju savjesti.

9. Iznevjerila je roditelje

Žene tijekom godina mogu stvoriti grižnju savjesti jer imaju osjećaj da su iznevjerile roditelje, ne pridaju im dovoljno pažnje, ne provode dovoljno vremena s njima. Morate biti svjesne da će vas roditelji voljeti uvijek i bez obzira na sve. Kada ste u mogućnosti javite im se i pitajte kako su i treba li im nešto, ali kada niste u mogućnosti, ne brinite, oni vam to neće zamjeriti. Ne biste ni vi svom djetetu, zar ne?

10. "Usudila se" reći NE

Ženama je teško reći NE jer ne žele da ih se doživi kao negativke pa često pristaju i na mnoge obveze koje, relno, ne mogu, ne stignu ili ne žele odraditi. Žene se od malena na neki način odagaja da sebe stavljaju na drugo mjesto i da se moraju žrtvovati za druge. Ali žrtva ne mora biti stalna. Ako nešto zaista ne možete obaviti, recite to. Razmislite o situaciji i uviđavno odbijte obvezu ako ju ne možete odraditi i pokušajte predložiti nekoga tko može. Ne možemo svi sve!

vecernji list