10 najzdravijih namirnica za žene

neplodnost, hrana, hrana, dijeta, dijeta, hrana, hrana, kuhanje, debljanje, pretilost, hrana, vitamini, vitamin c, zdravlje, gripa, hrana, zdravlje, hrana, mršavljenje, jelo, piće, ljeto, vrućina, hrana, doručak, zdravlje, mršavljenje, kruh, ugljikohidrati, hrana, blagdan, Uskrs, prejedanje, hrana, spavanje, izbjegavanje, hrana, inzulin, zaglupljivanje, šećer, hrana, poskupljenje, život, namirnice, hrana, rok trajanja, namirnice, žensko zdravlje, deset namirnica za žene, hrana, namirnice, Zdrave namirnice, prehrana, zdravlje, Plan jela, Broj obroka, vježbanje, plan za dijetu, štetne nuspojave, dijeta, namirnice, pesticidi, prejedanje, kako spriječiti, prejedanje, blagdani, jelo, dodaci prehrani, manjkavost prehrane, mediteranska prehrana, način prehrane, prehrana, zdravlje, hrana, hrana, jelo, djeca rast, Zdrave namirnice, zdravlje, nezdrave namirnice, vitamini, probava, način prehrane, brza hrana, Hrana bogata proteinima, dodaci prehrani, mozak, Zdrav mozak, uticaj na mozak, omega 3, Omega 3 i
Žene također imaju tendenciju da imaju više masnog tkiva od muškaraca tako da moraju paziti na broj kalorija koje unose da se ne dobiju na prekomjernoj težini. Razmislite o ovih 10 zdravih namirnica koje svaka žena treba imati u svojoj prehrani.

1. Soja

Tofu, sojino mlijeko, maslac od soje i soja žitarice dobri su izvori proteina. Ovo je zdravo za srce , snižava loš kolesterol i također je dobar izbor za one koji pokušavaju slijediti vegetarijansku ili vegansku prehranu.

2. Cjelovite žitarice

Vlaknima,bogate cjelovite žitarice pomažu probavaviti druge namirnice, tako da one mogu biti lakše apsorbirane. Cjelovite žitarice su Bran pahuljice, smeđa riža, i kruh od cjelovitih zrna. Izbjegavajte bijelo brašno i proizvode od bijelog brašna

3. Folna kiselina

Ovo je jedan od vitamina B i nalazi se u šparogama, naranče, grah, i tvrde žitarice. Folna kiselina je važna tijekom trudnoće i za dobro zdravlje srca.

4. Brusnice i sok od brusnice

Kemikalije koji se nalaze u brusnicama i soku od brusnice sprječavaju i neutraliziraju bakterije, tako da ćete imati manji rizik od infekcija mokraćnog sustava. Oni također mogu promovirati zdravlje srca i krvnih žila.

5. Voda

To je od vitalnog značaja za metabolizam i probavu. Voda razgrađuje hranu i hrani i vlaži kožu, kosu i nokte. Namirnice bogate vodom su voće i tamno lisnato zeleno povrće .

6. Lješnjaci

Puni su mononezasićenih masti koje su dobre za snižavanje kolesterola. Oni su također puni proteina, kalcija, cinka, bakra, folne kiseline, i raznih vitamina. Oni su visoko kalorični, tako da treba ograničiti unos, ali kao zamjenu uzmite orahe, kikiriki, pa čak i indijski oraščić svaki dan.

7. Zeleno lisnato povrće

Što tamnije lisnato povrće,to bolje,npr. špinat ili kelj. Ono je puno vlakana, raznolikih vitamina i minerala . Pokušajte konzumirati koliko je god moguće.

8. Namirnice bogate vitaminom C

Svi agrumi, kao i jagode, zelene i crvene paprike, brokula, špinat, rajčica, krumpir, kivi, guave i peršin su bogati vitaminom C. To je antioksidans koji je nedavno bio povezan s smanjenim rizikom koronarne bolesti srca.

9. Namirnice bogate željezom

Žene trebaju željezo za potporu njihovom krvožilnom sustavu, te im je potrebno više kako postaju starije. Dobri izvori željeza su Garbanzo grah, nemasna govedina, blitva, tofu i suhe marelice.

10. Namirnice bogate kalcijem

Kalcij održava kosti jakim i može pomoći u preveciji od osteoporoze. Probajte mliječne proizvoda sa manje masti, kao i povrće s tamnim listovima.

Izvor: femguide.co.uk