Zemlja je šuplja, unutra žive 'izvanzemaljci-ljudi', nacisti i vikinzi...

planeta

... nacisti i vikinzi, javlja Daily Mail.

U njenoj unutrašnjosti nalazi se mjesto slično raju, NLO dolazi otamo jer su zapravo "čuvari planeta" i špijuniraju ljudsku rasu te spriječavaju nuklearni rat. Autor ove teorije, Rodney Cluff, tvrdi da ova teorija ima već tisuće pobornika.

Toliko je uvjeren u istinitost da je 2007. godine organizirao putovanje "u središte zemlje", odnosno u njezinu šupljinu u koju bi ušli kroz pukotinu na Sjevernom polu.

Eskpedicija, za koju se po osobi trebalo platiti 15.000 funti, ipak je otkazana. Cluff vjeruje da u središtu postoji i vlastiti solarni sustav, mjesec, zvijezde i planeti. Pobornici ove teorije tvrde kako postoje portali, po jedan na svakom polu te jedan na Himalaji, a kroz njih su nacisti uspjeli pobjeći nakon Drugog svjetskog rata.

U portalima je završila i kolonija Vikinga. Norveški mornar Olaf Jansen je 1811. tvrdio kako je pronašao ulazak u središte Zemlje na Sjevernom polu i da je uspio doći do nje. Prema njegovim pričama, živio je u prekrasnom raju sa svojim ocem, među ljudima koji su bili visoki preko 3,5 metra i imuni na sve bolesti, prenosi 24sata.hr.

Moderna znanost je ocijenila teoriju potpuno netočnom.