Želite li savršeni pire krumpir? Onda nemojte raditi ovo!

pire, kremasti pire recept, maslac u kućanstvu, kupus, legende o namirnicama, greške, pire, recept, pire, greške, savršenstvo

Mnogi misle da je najbrže i najjednostavnije napraviti pire krumpir kao prilog za brz i ukusan obrok. Iako smo već ranije pisali o ovome, nije zgorega podsjetiti se na ove korisne savjete. Pire krumpir jedan je od najčešćih priloga jelima te bi bilo šteta ne napraviti ga savršeno!

Pogrešna vrsta krumpira

Najbitnija stvar jest odabrati pravu vrstu krumpira. Desire je srednje kasna sorta prepoznatljiva po krupnim izduženim gomoljima, crvenoj pokožici (zbog čega slovi kao sinonim za crveni krumpir) i svijetložutim mesom. Krasi ga čvrsta struktura i kremasti okus zbog čega je idealan za pripremu pirea ili kao dodatak umacima.

Solite prekasno

Vodu u kojoj stavljate kuhati krumpir trebali biste posoliti odmah na početku. Krumpir će "upijati" sol i na kraju vjerojatno nećete morati dodavati sol.

Krumpir stavljate u vruću vodu

Neke se namirnice trebaju kuhati u vrućoj vodi, no krumpir nije jedna od njih. Krumpir narežite i stavite u lonac te ga zalijte hladnom vodom da ga prekrije, posolite i pustite da voda proključa. Zatim smanjite vatru i kuhajte dok krumpir ne omekša. Ne ocijedite potpuno

Krumpir dobro ocijedite nakon kuhanja

Želite imati puni okus krumpira, a ne vode u ustima. Stoga je dobro malo ga još "prosušiti" na laganoj vatri u loncu nakon što ste ga ocijedili. Maslac i mlijeko iz hladnjaka Ovo je način da "ubijete" pire krumpir. Dodajte svoje omiljene sastojke, primjerice maslac, mlijeko i sl. isključivo sobne temperature.

Izvor: vecernji.hr