Znate li kako pravilno trčati na traci u teretani? Nije tako jednostavno

 Znate li kako pravilno trčati na traci u teretani? Nije tako jednostavno
Trčanje na traci može biti jako dobra alternativa trčanju izvan kuće. Bilo da traku imate kod kuće ili idete u teretanu, morate pravilno znati kako trčati na traci.

Pravilno trčanje će vam omogućiti da sagorite najviše kalorija i da izbjegnete ozljede.
Kao i kod bilo kakvog vježbanja, zagrijavanje je najbitnije kako bi pravilno izveli vježbu.
Iako je primamljivo da stanete na traku i odmah ubrzate ritam, to je pogrešan način trčanja.

Na početku, za zagrijavanje bi trebali lagano hodati po traci. Nakon kratkog vremena možete povećati brzinu tako da brzo hodate. Brzo hodanje će vam zagrijati mišiće koje koristite za trčanje i spriječit će ozljede. Do trčite, tijelo vam mora stajati uspravno. Ukoliko koristite traku za trčanje prvi put, sam mehanizam će vam se možda učiniti čudnim i osjećat ćete se kao da ne znate trčati. Nakon što se malo naviknete, ne bi vam trebao biti problem držati tijelo uspravno i zamahivati rukama kao da trčite vani.

Gledajte ravno ispred sebe, a ne u remen kako se kreće ni u digitalne mjerače na traci. Ukoliko vam vrat nije ravan dok trčite, vrlo brzo će se ukočiti. Nemojte petama gaziti po traci, upotrijebite vaše cijelo stopalo. Nemojte se držati za ručke dok trčite, na taj način vam tijelo neće stajati uspravno i lošije rezultate ćete imati.

Ako previše bučite nogama dok trčite, znači da vjerojatno krivo trčite. Za najbolje rezultate, postepeno povećavajte brzinu na traci i zadnjih nekoliko minuta možete povisiti tempo koji vam odgovara. Nakon jakog tempa, nemojte odmah sići s trake, nego nekoliko minuta snizite tempo na najmanje i tako trčite ili brzo hodajte. Nakon što siđete s trake, dobro istegnite sve mišiće koji su sudjelovati u trčanju. Ukoliko na traci uvijek trčite istim tempom, postić ćete najlošije rezultate.