Znate li kako hrana utječe na raspoloženje? Evo što jesti ako patite od depresije ili nesanice

čokolada, čokolada, srce, čokolada, mitovi, čokolada, tamna čokolada, jelo, depresije, nesanica, Protiv nesanice, namirnica, tamna čokolada, rak gušterače, čokolada, milka čokolada
utrijenti koje unosite utječu na razinu glukoze i inzulina koji pak utječu na vaše raspoloženje i rasuđivanje, javlja Huffington Post.

Ako se nakon ručka često osjećate pospano, pod stresom ili patite od manjka energije to je zato što nakon hranjenja raste razina šećera u krvi i tijelo potiskuje proizvodnju oreksina, kemikalije u vašem mozgu koja je odgovorna za osjećaj budnosti tj. pripravnosti.

Donosimo savjete koje namirnice konzumirati kako biste popravili svoje raspoloženje.

Stres i tjeskoba

Kad ste pod stresom ili se osjećate tjeskobno, jedite čokoladu. Šećer i masti iz čokolade mogu povećati razinu serotonina i endorfina, a kakao će poboljšati vaše raspoloženje i pomoći vam da jasno razmišljate.

Manjak koncentracije

Ako se ne možete koncentrirati, popijte šalicu kave, no budite oprezni. Previše kofeina može dovesti do depresije i nesanice kao i promjene raspoloženja.

Nedostatak sna

Patite li od nesanice i kronično ste neispavani, svoje tijelo opskrbite zdravim proteinima koji se nalaze u jajima, piletini ili sardinama. Proteini bogati omega-3 masnim kiselinama utječu na serotonin, kemikaliju koja radi kao neurotransmiter odgovoran za promjene raspoloženje.

Depresija i umor

Lješnjaci su bogati izvor energije koji obiluje brojnim nutrijentima dobrim za zdravlje, a i bogati su mineralima poput mangana, kalija, kalcija, bakra, željeza, magnezija, cinka i selena.