Znate li da vam pivo može zaštititi kosti i srce?

žene, pivo, Pancirka, Monopoly, žene, muškarci, seks, hercegovački vicevi, hercegovka, šteta, pivo, zdravlje, žene, pivo, razlozi, pivo, načini, proljepšanje, pivo, razlozi, zdravlje, pivo, srce, zdravlje, pivo, žene, zdravlje, pivo, trikovi, užitak
Međutim, pola litra piva dnevno neće učiniti da se ugojite. Štoviše, može vam zaštititi kosti i srce, pokazuju studije, piše Daily Mail.

Nutricionist dr. Kathryn O'Sullivan iz Velike Britanije kaže kako je gojenje posljedica svakog prekomjernog kalorijskog unosa i kako na to ne utječe odabir namirnica.

Štoviše, ona kaže kako je u nekim slučajevima, pivo relativno niskokalorična opcija u usporedbi s drugim alkoholnim pićima.

- Umjerena konzumacija piva ne vodi gojenju niti pojavi takozvanog ‘šlaufa' oko struka. Nema znanstvenih dokaza da postoji pivski trbuščić, kaže O'Sullivan.

Ona dodaje kako će u velikim količinama pivo svakako dovesti do gojenja, baš kao i prekomjeran unos bilo kojeg alkoholnog pića ili hrane.

Dr- Henk Hendriks iz Instituta za proučavanje ishrane u Nizozemskoj analizirao je više studija i otkrio da dvije do tri jedinice piva (oko pola litra ovog napitka) zapravo snižavaju rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

Osim toga, dr. Giuseppe Grosso sa Sveučilišta u Cataniji otkrio je i da pivo smanjuje rizik od osteoporoze i njeguje kosu, nokte i kožu zbog visokog sadržaja silikona.