Želite ravan trbuh? Evo što svakako morate znati!

žena, zdravlje, tjelovježba, vježbanje, trbuh, body, linija, vitka linija, ravan trbuh, vježbanje, moda, vježbanje, savjeti, tjelovježba, vježbanje, vježbanje, teretana, rezultati
S obzirom da je do idućeg ljeta ostalo još mnogo vremena (nažalost), ovo je idealno vrijeme da se upustite u 'izgradnju' ravnog trbuha, zbog kojeg će vam sljedeće godine pozavidjeti mnogi.

Morate savladati šest osnovnih trikova i imat ćete isklesan trbuh kakav ste oduvijek željeli.

Uživajte u čaši vina uz večeru
Iako su alkoholna pića sinonim za nepotrebne kalorije, jedna je studija pokazala da žene koje piju jedno do dva alkoholna pića na dan, manje dobivaju na težini od onih koje nemaju taj običaj. Razlog tome vjerojatno se krije u činjenici da žene kad piju alkohol manje jedu. No, budite oprezni, ovo se ne odnosi na muškarce, kod njih je stvar obrnuta.

Trbušnjake radite s loptom
Klasične trbušnjake zamijenite vježbama koje se izvode loptom za pilates jer su one puno učinkovitije. No, želite li zaista istopiti salo s trbuha, ove vježbe neće biti dovoljne. One samo pomažu u izgradnji mišića i učvršćivanju trbuha. Za rješavanje masnih naslaga potrebna je kombinacija vježbi snage i izdržljivosti.

Vježbajte kratko, ali jakim tempom
Dokazano je da su osobe koje su vježbale pola sata dnevno bržim tempom izgubile više masnih naslaga na trbuhu od onih koje su to radile 50 minuta sporijim tempom, iako su obje grupe potrošile isti broj kalorija. Stvar je u tome da će tijelo poslije napornijeg treninga nastaviti trošiti kalorije jer izmorenim mišićima treba više vremena da se oporave.

Spavajte barem sedam sati
Jedno je kanadsko istraživanje pokazalo da osobe koje spavaju pet-šest sati dnevno dobivaju u prosjeku 2,5 kilograma više nego osobe koje spavaju sedam do osam sati dnevno.

Pijte što više jogurta
Istraživanje je pokazalo da su osobe koje su tijekom dijete pile tri šalice jogurta dnevno, izgubile više kilograma nego one koje su bile na istoj dijeti, a to nisu prakticirale. Posebno je zanimljiva činjenica da su oni koji su pili jogurt najviše masnih naslaga izgubili upravo na području trbuha.

Integralni kruh je obavezan
Osobe koje jedu više integralnih žitarica imaju manje masnih naslaga. One daju osjećaj sitosti jer je za njihovo prerađivanje potrebno više vremena, piše Blic.rs.